vyzkum-pouha-ctvrtina-her-v-early-access-je-dokoncena
Novinka Výzkum: Pouhá čtvrtina her v Early Access je dokončena

Výzkum: Pouhá čtvrtina her v Early Access je dokončena

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

17. 11. 2014 21:30 13

Výsledky výzkumu společnosti EEDAR uveřejněné ne serveru gamesindustry.biz prozrazují, že ze Steam Greenlight a Early Access se finální verze dočká pouze 25% her. To je pro hráče, i přestože se něco takového dalo očekávat, dosti znepokojivé číslo. 

Reklama

Nabídka her skrze Early Access neustále roste. Zatímco dříve byl tento prodejní model doménou malých vývojářských týmů, dnes se bez něj neobejdou ani někteří renomovaní autoři (vzpomeňme třeba Bohemia Interactive a jejich Day Z, jehož vydání se také dosti protahuje). 25% dokončených her přitom znamená, že rovných 75% všech těchto her se stále dokončuje, nebo se na ně v horším případě tvůrci už dávno vykašlali. 

Výzkum: Pouhá čtvrtina her v Early Access je dokončena
i Zdroj: PCTuning.cz

Kompletní výsledky výzkumu společnosti EEDAR společně s údaji o počtu Early Access her, nebo průměrně částce, kterou hráči přispěli na jednotlivé herní žánry, najdete na stránkách zde.

A co údaje o počtu vydaných Early Access her znamenají pro nás hráče? To je naprosto jednoduché. Ještě předtím, než příště otevřeme peněženku a ochotně investujeme peníze do některé z nedokončených her, měli bychom si získat nějaké informace a popřemýšlet, zdali má tento projekt na dokončení vůbec naději. 

A jak se na Early Access díváte vy? Už jste tímto způsobem na vývoj hry také přispěli?

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama