windows-7-nebude-podporovat-directx-12
Novinka Windows 7 nebude podporovat DirectX 12

Windows 7 nebude podporovat DirectX 12

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 11. 2014 14:00 33

Díky snížení zátěže CPU by DirectX 12 mělo přinést vyšší výkon ve hrách, lepší podporu multithreadingu a výrazné snížení spotřeby energie, což uvítají především majitelé notebooků. DirectX 12 samozřejmě bude součástí Windows 10 a přislíbena je i zpětná kompatibilita s Windows 8. Pokud však máte Windows 7, o DirectX 12 si můžete nechat zdát. 

Reklama

Šéf vědecké skupiny AMD zabývající se videohrami Richard Huddy se na začátku tohoto měsíce na prezentaci PDXLAN nechal slyšet, že 52% všech majitelů operačního systému od Microsoftu vlastní právě Windows 7, a že toto číslo navíc s každým dnem roste. Ani to však nezměnilo nic na tom, že DX12 s Windows 7 nebude kompatibilní.

Windows 7 nebude podporovat DirectX 12
i Zdroj: PCTuning.cz

Průzkum hardwaru, který dlouhodobě shromažďuje Steam, dává této skutečnosti za pravdu. Podle údajů v něm uveřejněných Windows 7 v 64 bitové verzi využívá 47,78% hráčů a skupina navíc vykazuje 0.05% nárůst. Windows 8.1 (64 bit) pak za touto skupinou velmi zaostává, neboť ho najdete pouze ve 21,4% počítačů. 

Chybějící kompatibilita DirectX 12 a Windows 7 však není ani přes výše uvedené informace nijak překvapivá, Microsoft už v minulosti dokázal, že se neštítí používat nových lepších API k tomu, aby své zákazníky „povzbudil“ k instalaci nového operačního systému. O této skutečnosti nás Microsoft navíc informoval – letos na jaře oznámil, že Windows 7 bude podporovat do konce ledna 2015. Co na to říkáte?

Zdroj: PC Gamer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama