chytre-hodinky-asus-zenwatch-dorazi-na-trh-jiz-zitra-za-cenu-199-dolaru
Novinka Chytré hodinky ASUS ZenWatch dorazí na trh již zítra za cenu 199 dolarů

Chytré hodinky ASUS ZenWatch dorazí na trh již zítra za cenu 199 dolarů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 11. 2014 11:00

ASUS hodlá svoje první chytré hodinky ZenWatch uvést do prodeje již zítra, 9. listopadu. Nejprve by se však měly objevit v USA a pak teprve zamířit do obchodů po celém světě.

Reklama

Pro ty z Vás, kteří nepostřehli, čím budou první chytré hodinky od ASUS vybavené, drobná rekapitulace. Hodinky mají obdélníkový 1,63palcový displej typu AMOLED s rozlišením 320 × 320 pixelů. Uvnitř drobného těla nalezneme dvoujádrový čipset Snapdragon 400 s frekvencí 1,2 GHz společně s 512 MB RAM, vestavěnou GPS a 4GB vnitřním úložištěm. 

Chytré hodinky ASUS ZenWatch dorazí na trh již zítra za cenu 199 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

ZenWatch běží na operačním systému Android Wear od Google a nabídnou řadu funkcí, které však vyžadují propojení s chytrým telefonem. Vedle tradiční funkcí jako je zobrazování zpráv či hovorů, můžeme pomocí hodinek například telefon dálkově odemknout, ztlumit jeho zvuky přikrytím displeje či ovládat prezentace pomocí módu Presentation Control. ZenWatch splňují také stupeň krytí IP55, jsou tedy částečně chráněny proti prachu a také proti postříkání vodou. Potápět se s nimi ale rozhodně nemůžeme. 

Chytré hodinky ASUS ZenWatch dorazí na trh již zítra za cenu 199 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nebude samozřejmě chybět ani sada nástrojů pro sledování aktivity a zdravotního stavu nositele, mezi nimiž je k vidění například krokoměr, počitadlo kalorií či snímač srdeční činnosti. V USA budou chytré hodinky již zítra k dostání za cenu 199 dolarů. Na náš trh by měly dorazit o něco později, nicméně jistě ještě tento měsíc, aby byly k dostání před Vánoci. Musíme však počítat s tradičním přepočtem "dolar = euro", tudíž se u nás cena vyšplhá na necelých 5 600 Kč. 

Zdroj: 1, 23

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama