hp-omen-lehky-herni-notebook-s-hlinikovym-sasi-a-blokem-makro-klaves
Novinka HP Omen: lehký herní notebook s hliníkovým šasi a blokem makro kláves

HP Omen: lehký herní notebook s hliníkovým šasi a blokem makro kláves

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 11. 2014 06:00 2

Společnost Hewlett-Packard chystá uvést na trh svůj nový herní notebook nazvaný Omen, mezi jehož hlavní pozitiva patří nízká hmotnost, tenký profil a poměrně slušná výbava.

Reklama

Omen ocení hlavně uživatelé, kteří často cestují zejména díky jeho tloušťce, která je pouhých 19,9 mm, a hmotnosti jenom 2,1 kg. Nízká hmotnost však není zajištěna využitím měkkých plastů, nýbrž šasi z opracovaného hliníku s černou povrchovou úpravou, která působí poměrně elegantně. Tuto úpravu na bocích klávesnice doplňuje mřížka, pod níž jsou ukryty reproduktory.

Jednou ze specialit notebooku je jeho klávesnice. Ta sice postrádá numerický blok, je však na levé straně opatřena šesti programovatelnými klávesami, pod něž lze ukládat makra. Navíc se u ní dočkáme nastavitelného podsvícení všech kláves. Posvícená je také mřížka reproduktorů.

HP Omen: lehký herní notebook s hliníkovým šasi a blokem makro kláves
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Displej notebooku má úhlopříčku o velikosti 15,6 palce a je dotykový. Rozlišení displeje je tradičních 1920 × 1080 pixelů. Nový počin od HP se do jisté míry podobá a bude zároveň konkurencí pro herní notebooky Lenovo Y50 či Acer Aspire V Nitro Black Edition, o jehož 4K variantě jsme Vás informovali včera. Podobné si nejsou pouze po stránce vzhledu, ale také vnitřní výbavou.

HP Omen bude totiž vybavený čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7-4710HQ společně s 8 nebo 16 GB RAM a grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 860M se 4 GB GDDR5 pamětí.  Uživatelé si budou samozřejmě moci vybrat také ze dvou variant vnitřního úložiště, které je řešené pomocí SSD s kapacitou 256 nebo 512 GB. Mezi konektory, které jsou situované na zadní stranu notebooku, nalezneme grafické výstupy HDMI a mini DisplayPort a čtyři porty USB 3.0. 

HP Omen: lehký herní notebook s hliníkovým šasi a blokem makro kláves
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Notebook by měl být k dostání ještě tento měsíc za cenu začínající přibližně na 37 000 Kč. Zákazníci si budou moci připlatit také za volitelné příslušenství v podobě herní myši Omen X9000 nebo batohu Omen Gaming. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama