huawei-ascend-y550-androidi-smartphone-za-3-600-kc-s-podporou-lte
Novinka Huawei Ascend Y550: Androidí smartphone za 3 600 Kč s podporou LTE

Huawei Ascend Y550: Androidí smartphone za 3 600 Kč s podporou LTE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 11. 2014 10:30

Na českém trhu byl zahájen prodej nového telefonu Huawei Ascend Y550, který přináší podporu rychlého mobilního internetu LTE i do kategorie nižší střední třídy.

Reklama

Zaoblené tělo telefonu je vyrobené z pevných plastů s matnou úpravou zabraňující ulpívání otisků prstů na zádech. Dostatečný výkon a plynulý chod telefonu zajišťuje čtyřjádrový 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 410 na frekvenci 1,2 GHz a operační systém Android 4.4.2 KitKat, který je doplněn o zavedené uživatelské rozhraní Emotion UI 2.3.

Uživatelům je dále k dispozici 1 GB operační paměti a vnitřní paměť o velikosti 4 GB, kterou je možné pomocí paměťových karet rozšířit o dalších 32 GB. Displej smartphonu Huawei Ascend Y550 s úhlopříčkou 4,5 palce a rozlišením 854 × 480 pixelů, je vyrobený technologií IPS, která zaručuje slušné pozorovací úhly a věrné podání barev.

Ascend Y550 je také vybaven zadním fotoaparátem s rozlišením pět megapixelů, bleskem a schopností nahrávat video v HD rozlišení a nechybí samozřejmě ani přední dvoumegapixelová kamerka pro videohovory a pořizování oblíbených „selfie“. Z další výbavy lze zmínit např. integrovaný GPS modul, FM rádio nebo tzv. zjednodušený mód (Simple UI) přehledného prostředí Emotion UI, který je ideální pro seniory nebo úplné začátečníky se smartphonem.

Telefon se v tomto módu přepne do jednoduchého prostředí s velkými ikonami a velmi přehledně strukturovanou nabídkou, která preferuje základní funkce, jako je psaní SMS zpráv a telefonování, před pokročilými aplikacemi. Ty lze přesto spouštět i v jednoduchém módu a uživatel tedy není funkčně jakkoli omezen. Přesto se mobil v daný moment stane extrémně jednoduchý na použití. Pro začínající či starší uživatele se může tato schopnost stát velkou výhodou.

Huawei Ascend Y550 je na českém trhu dostupný od listopadu u všech velkých online prodejců a ve volné distribuci v černé a bílé verzi za doporučenou maloobchodní cenu 3 590 Kč vč DPH a také v nabídce všech tří mobilních operátorů (O2, T-Mobile a Vodafone).

Zdroj: Huawei

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama