gigabyte-raptor-opticka-herni-mys-pro-fanousky-zanru-fps
Novinka GIGABYTE Raptor: optická herní myš pro fanoušky žánru FPS

GIGABYTE Raptor: optická herní myš pro fanoušky žánru FPS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 10. 2014 10:00

Společnost GIGABYTE chystá uvést na trh svoji novou herní myš, která nese označení Raptor a je navržena zejména pro milovníkyFPS her.

Reklama

Na návrhu designu této myši spolupracovali tři designéři, kteří se údajně inspirovali tvarem drápu pravěkých predátorů. O vzhledu si musí udělat obrázek každý sám, je totiž skutečně neordinérní a nemusí se líbit každému. Konstrukce myši se zdá být oboustranná, nicméně pouze na levé straně jsou k vidění některá funkční tlačítka. Povrch je z velké části tvořen gumovou úpravou, která by měla zabraňovat vyklouznutí myši z ruky. Raptor nabízí také možnost váhového nastavení pomocí 1,8gramových a 5,3g závaží. Základní hmotnost 83 gramů tak lze pomocí závaží zvýšit o více než 20 gramů. Celkové rozměry myši jsou 118 × 71 × 38 mm. 

GIGABYTE Raptor: optická herní myš pro fanoušky žánru FPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V útrobách má nový herní hlodavec integrovaný optický snímač s maximálním nastavitelným rozlišením 4000 DPI. Režim rozlišení si samozřejmě může každý uživatel nastavit dle potřeby a to i tlačítky na myši. Tzv. "on-the-fly" si lze vybrat ze čtyř různých režimů. Celkově je na myši umístěných 9 tlačítek. Dvě na vršku myši slouží právě ke změně režimu DPI a dvě boční k posunu vpřed a zpět. Na levém boku se nalézá také zajímavost v podobě funkčního tlačítka "Sniper", které umožňuje při stisku a držení dočasně snížit rozlišení snímače, díky čemuž může hráč přesněji mířit. Obdobné tlačítko je k vidění i na pravém boku. 

GIGABYTE Raptor: optická herní myš pro fanoušky žánru FPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Základní tlačítka myši využívají spínače Omron, které mají garantovanou životnost 10 milionů kliknutí. Zbytek tlačítek lze volně programovat pomocí softwaru GHOST. Na myši je k vidění také několik podsvícených prkvů. Podsvícené je rolovací kolečko, část plochy pod dlaní a také indikátor zvoleného stupně rozlišení umístěný na levý bok. Pro připojení využívá Raptor 1,3 m dlouhý USB kabel. Uváděná dotazovací frekvence myši je 1000 Hz, tudíž bychom se měli dočkat také doby odezvy 1 ms. Frame rate snímače myši je až 6400 snímků za vteřinu a zrychlení až 20 G.

GIGABYTE Raptor: optická herní myš pro fanoušky žánru FPS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Cena produktu bohužel zatím známá není.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama