lenovo-ma-vlastni-chytry-naramek-ktery-umi-nositele-automaticky-prihlasit-k-pc
Novinka Lenovo má vlastní chytrý náramek, který umí nositele automaticky přihlásit k PC

Lenovo má vlastní chytrý náramek, který umí nositele automaticky přihlásit k PC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 10. 2014 13:00

Podobně jako většina současných technologických společností se i značka Lenovo rozhodla vydat vlastní nositelné zařízení, které má formu náramku a je již k vidění na stránkách výrobce.

Reklama

Chytrý náramek od Lenovo nese označení SW-B100 a je vybavený senzory, které sledují běžné i sportovní aktivity nositele společně s jeho zdravotním stavem. Určen je podle slov výrobce zejména mladým lidem, kteří se starají o své zdraví a mají zájem o nové technologie.

 Jedná se tedy prakticky o tradiční fitness-tracker s některými rozšířenými funkcemi. O produktu zatím není známo mnoho podrobností. Mezi senzory bychom však měli nalézt například také snímač tepové frekvence nositele. Ve spolupráci s chytrým telefonem může náramek také měřit kroky či ujeté vzdálenosti či sledovat spálené kalorie a posléze vše ukládat do grafů pomocí aplikace. Nechybí ani sledování spánkového cyklu. 

Lenovo má vlastní chytrý náramek, který umí nositele automaticky přihlásit k PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimoto umí náramek na miniaturním displeji zobrazovat také čas a různá oznámení z připojeného chytrého telefonu včetně zmeškaných hovorů, testových zpráv a událostí v kalendáři. Velkou zajímavostí je funkce, která umožňuje automaticky přihlásit uživatele v případě, že se přiblíží ke svému PC. Zatím však není zcela jasné, jak tato funkce přesně funguje.

Náramek by měl spolupracovat se všemi smartphony a tablety s operačními systémy Windows 8, Android 4.3 a iOS 7.1 a novějšími. K dostání by mělo oranžové a modré provedení. Cena produktu ani přesné datum vydání bohužel zatím známé nejsou. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama