google-investoval-542-milionu-dolaru-do-zahadneho-projektu-virtualni-reality-spolecnosti-magic-leap
Novinka Google investoval 542 milionů dolarů do záhadného projektu virtuální reality společnosti Magic Leap

Google investoval 542 milionů dolarů do záhadného projektu virtuální reality společnosti Magic Leap

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 10. 2014 11:45

Ani Google nechce zůstat pozadu a rozhodl se zapojit do záhadného projektu společnosti Magic Leap, který se zabývá virtuální a rozšířenou realitou. Google přispěl do tohoto nevšedního start-upu částkou více než 542 milionů dolarů. 

Reklama

Tato společnost má sídlo na Floridě a vyvíjí technologii, která by měla propojit virtuální realitu s reálným prostředím, nebo chcete-li propojit interaktivní grafiku s realitou. V podstatě by se mělo jednat o zcela nové přenosné zobrazovací výstupní zařízení, které dokáže promítat 3D obsah do prostoru. Výrobce tvrdí, že by se mělo jednat o jakousi formu promítání dynamického digitalizovaného světelného pole do prostoru. 

Google investoval 542 milionů dolarů do záhadného projektu virtuální reality společnosti Magic Leap
i Zdroj: PCTuning.cz

Nicméně projekt je poměrně tajemný a vývojáři zatím přesnější informace o něm neposkytují. Hlavním účelem tohoto zařízení by měl být vývoj a využití "filmové reality", která by se od virtuální reality, kterou budou umět promítat různé VR headsety, měla lišit především možnou interakcí člověka. Jinými slovy takto promítanou realitu bude moci uživatele ovlivnit, nebude se tedy jednat o pouhý promítaný obsah. Pro přiblížení možností tohoto zařízení si prohlédněte následující video:

O tom, že se jedná o investorsky zajímavý projekt, svědčí i fakt, že kromě Google se pro finanční zapojení do něj rozhodli i takový giganti jako je Qualcomm, KPCB, Andreessen Horowitz, Obvious Ventures či Legendary Entertainment. Magic Leap chce na svůj podnikatelský záměr získat celkem 2 miliardy dolarů a zatím se jí docela daří, což je poměrně překvapivé vzhledem k faktu, že se jedná o společnost, která zatím nemá žádné příjmy ani výrobky na trhu. Získané peníze by měly být využity na urychlení vývoje s cílem dokončit a uvést na trh svůj výrobek co nejrychleji. Pod záštitou Google jako hlavního investora by se to snad týmu Magic Leap mohlo povést, což by mohlo značně zamíchat kartami v oblasti VR průmyslu. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama