desktopove-procesory-intel-core-i7-broadwell-e-dorazi-na-trh-az-v-roce-2016
Novinka Desktopové procesory Intel Core i7 "Broadwell-E" dorazí na trh až v roce 2016

Desktopové procesory Intel Core i7 "Broadwell-E" dorazí na trh až v roce 2016

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 10. 2014 08:00

Intel odhalil první podrobnosti o nadcházející řadě desktopových high-end procesorů s kódovým označením "Broadwell-E". 

Reklama

Podle informací, které Intel odtajnil, by tyto procesory měly pro připojení využívat stávající patici LGA 2011-v3, budou tedy kompatibilní se současnými základními deskami založenými na čipové sadě Intel X99 Express. K jejich provozu bude samozřejmě nutná aktualizace BIOS. Podobně jako u procesorů "Sandy Bridge-E" a "Ivy Bridge-E" budou i chytané HEDT čipy pouze mírně vylepšené a nebudou tedy využívat jinou architekturu než procesory řady Broadwell. 

Zatím nejsou známy přesné specifikace jednotlivých modelů, nicméně mělo by se jednat o procesory Core i7 se 6 až 8 jádry, které budou vyráběny 14nm výrobním procesem a založeny na architektuře "Broadwell". Dočkat by se měly také až 20 MB L3 cache. Procesory budou, jak jsem již zmínil, pinově kompatibilní se současnou generací "Haswell-E" a budou mít také integrovaný čtyřkanálový řadič pro připojení operačních pamětí standardu DDR4. 

Desktopové procesory Intel Core i7 "Broadwell-E" dorazí na trh až v roce 2016
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím není úplně jasné kolik PCIe linek jednotlivé modely této série nabídnou, tudíž můžeme pouze doufat, že všechny čipy budou vybavené 40 PCIe linkami. Poslední potvrzenou informací je, že by TDP chystaných čipů mělo být dimenzováno na 140 wattů. Na další podrobnosti si však budeme muset patrně počkat do roku 2016, kdy mají procesory spatřit světlo světa. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama