nvidia-zlevnuje-svoji-dvoucipovou-grafiku-gtx-titan-z
Novinka NVIDIA zlevňuje svoji dvoučipovou grafiku GTX Titan-Z

NVIDIA zlevňuje svoji dvoučipovou grafiku GTX Titan-Z

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 10. 2014 10:15 9

NVIDIA se rozhodla snížit cenu své dvoučipové vlajkové lodi v podobě grafické karty GeForce GTX Titan-Z. Paradoxní je, že za nutností zlevňovat do jisté míry stojí vlastní grafická karta NVIDIA a to model GTX 980.

Reklama

Po zahájení prodeje GTX 980 se AMD rozhodlo snížit cenu své vlajkové lodi v podobě dual-GPU grafické karty Radeon R9 295X2 na 999 dolarů a snížení cen se dočkali i jiné high-endové modely. Proto se Radeon R9 295X2 stal ještě výraznější konkurencí pro dvoučipový GTX Titan-Z, který měl již od začátku prodeje poměrně dost přemrštěnou cenu 3 000 dolarů (u nás 80 000 Kč). Nutno přiznat, že za cenu 80 000 Kč si můžete pořídit quad-SLI konfiguraci grafik GTX 980 a ještě Vám na jeden model zbude.

NVIDIA zlevňuje svoji dvoučipovou grafiku GTX Titan-Z
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Před nedávnem se NVIDIA rozhodla kartu zlevnit, ale pouze pro své OEM partnery z řad výrobců výkonných počítačových sestav. Nyní by se zlevnění měli dočkat také koncoví uživatele, protože NVIDIA hodlá snížit cenu také pro maloobchodní odběratele. Proto jsme mohli v některých zahraničních e-shopech minulý týden zaznamenat mírné zlevňování. Celkem by se cena mohla u vybraných prodejců dostat až na polovinu, o čemž svědčí již vyprodaný model ASUS GTX Titan-Z, který je k vidění v americkém e-shopu Newegg za 1 499,99 dolarů.

V nabídce domácích e-shopů prozatím žádné změny nenastaly. Kdy a zda vůbec se toto zlevňování projeví i na našem trhu zatím nevíme. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama