takhle-vypada-prostredi-noveho-operacniho-systemu-google-android-5-0-lollipop
Novinka Takhle vypadá prostředí nového operačního systému Google Android 5.0 Lollipop

Takhle vypadá prostředí nového operačního systému Google Android 5.0 Lollipop

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 10. 2014 09:45 5

Společně s novým tabletem Nexus 9 představila společnost Google také svůj nový operační systém, který má číslovku 5.0 a označení Lollipop.

Reklama

Nejnovější verze Android přináší více než 5000 API a zcela nový "materiální design" uživatelského prostředí. Podle Google by mělo nové UI a jeho grafické zpracování vylepšovat a usnadňovat ovládání a to jak dotyky, tak v některých případech i hlasem. Nový Android by měl nabídnout také o poznání intuitivnější ovládání než předchozí verze.  

Takhle vypadá prostředí nového operačního systému Google Android 5.0 Lollipop
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Podle výrobce je Android 5.0 Lollipop navržen pro použití na různých zařízeních s různými displeji od telefonů, přes tablety až po televizory. Dočkáme se přirozeně také několika zásadních nových funkcí, mezi něž se řadí například inteligentní zámek, který umožňuje důvěryhodnému zařízení v okolí odemknout Váš telefon pomocí Bluetooth. 

Takhle vypadá prostředí nového operačního systému Google Android 5.0 Lollipop
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Chybět nebude ani nová funkce Battery Saver, která by měla prodlužovat výdrž baterie vašeho zařízení až o 90 minut. Nový systém klade důraz také na vyšší bezpečnost, proto je vybaven sofistikovanějším šifrováním a také přepínačem "OS kill", který by měl při krádeži vašeho zařízení znemožňovat jeho používání, pokud někdo nezadá resetovací kód. Prostředí a některé funkce nového operačního systému si můžete prohlédnout v následujícím videu:

Google plánuje nový Android nasadit do svých starších referenčních zařízen Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 a Nexus 10 a dalších Google Pay Edition telefonů během několika příštích týdnů. Zařízení, která jsou součástí programu Android One, pravděpodobně získají aktualizaci přibližně ve stejnou dobu. Vývojáři si na Android 5.0 Lollipop budou muset počkat do tohoto pátku, kdy bude vydán vývojářský balíček (SDK).  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama