prodeje-xboxu-jsou-stale-zalostne-za-posledni-ctvrtleti-se-jich-prodalo-jen-2-4-milionu-kusu
Novinka Prodeje Xboxů jsou stále žalostné, za poslední čtvrtletí se jich prodalo jen 2,4 milionů kusů

Prodeje Xboxů jsou stále žalostné, za poslední čtvrtletí se jich prodalo jen 2,4 milionů kusů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 10. 2014 19:00 8

Microsoft zveřejnil čísla prodejů konzole Xbox. Podle nich se obou generací konzolí za poslední čtvrtletí tohoto roku prodalo 2,4 milionů kusů. To není zrovna moc.

Reklama

Softwarový gigant čísla prodejů uveřejnil ve čtvrtletní zprávě pro investory, jako obvykle však nespecifikoval, zdali je uvedený počet celkově vyskladněných konzolí, nebo kusů, které se dostaly přímo ke koncovému zákazníkovi. Zároveň není známo, kolik se prodalo staré generace konzolí (Xbox 360) a kolik té nové (Xbox One). 

Prodeje Xboxů jsou stále žalostné, za poslední čtvrtletí se jich prodalo jen 2,4 milionů kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

Xbox One Microsoft uvedl na trh 22. listopadu 2013. Do prosince minulého roku se mu podařilo prodat tři miliony těchto konzolí, od té doby je však na čísla ohledně prodejů skoupý. A není se čemu divit. Prodeje nejsou ani zdaleka takové, jak si vedoucí pracovníci Microsoftu slibovali, za což je vedle dlouhé ignorace některých trhů (do ČR se Xbox One oficiálně dostal teprve nedávno, téměř rok po uvedení v Severní Americe) zodpovědná také pokažená marketingová kampaň, ebo nutnost kupovat si konzoli Xbox One i s Kinectem, kterou Microsoft zrušil až přibližně po půl roce. Vezmeme-li v úvahu, že jsme selhání ani zdaleka nevypočítali všechny, je to pro Microsoft otřesná vizitka.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama