foto-tohle-je-nexus-x-novy-referencni-android
Novinka FOTO: Tohle je Nexus X, nový referenční Android

FOTO: Tohle je Nexus X, nový referenční Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 9. 2014 22:00 9

Po webu koluje fotografie Nexusu X. Připravovaný nový referenční Android je rozměrově obrovský a takové LG G3 vedle něj vypadá jako drobeček.

Reklama

Něco mezi smarpthonem a tabletem, tak by se dalo charakterizovat zařízení Shamu od společnosti Motorola, o kterém se spekuluje, že se stane novým zástupcem stáje Nexus.

Mobil je mnohem větší než současný Nexus 5 a také větší než aktuální špička na trhu, jak dokládá obrázek, kde je srovnáván s LG G3. Podle údajů ze stránek GFXBench má Shamu/Nexus X displej s vysokým rozlišením QHD 1 440 × 2 650 obrazových bod) a úhlopříčkou 5,9 palce. Výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805 s taktem 2,5 GHz každého ze čtyř jader doplní paměť RAM s kapacitou 3 GB. Fotoaparát s rozlišením třináct megapixelů dokáže pořizovat UHD videa. O přísun energie se postará 3200mAh baterie.

Nexus X by měl být první smartphone s nejnovějším Androidem L. Podle dostupných informací by mohl být představen spolu s novým tabletem Nexus 9 od HTC na akci Googlu 15. nebo 16. října.

Zdroj: AndroidPolice

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama