zname-specifikace-chytaneho-konvertibilniho-notebooku-lenovo-yoga-3-pro
Novinka Známe specifikace chytaného konvertibilního notebooku Lenovo Yoga 3 Pro

Známe specifikace chytaného konvertibilního notebooku Lenovo Yoga 3 Pro

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 9. 2014 09:00

Nedávno jsme Vám přinesli zprávu o několika zařízeních, která budou jako první založená na nové platformě Intel Core M. Mezi nimi můžeme očekávat například Zenbook UX305 od ASUS, Lenovo ThinkPad Helix 2 či Envy x2 Duo od HP. Nyní se zdá, že se mezi tato zařízení zařadí také nový konvertibilní notebook Lenovo Yoga 3 Pro ze série IdeaPad.

Reklama

Podle některých zdrojů se bude jednat o 13,3palcové 2-in-1 zařízení, které bude vybaveno displejem typu IPS s rozlišením 3200 × 1800 pixelů, stejně jako tomu bylo u 2. generace Yoga. Displej bude samozřejmě otočný, čímž bude zařízení možné proměnit v tablet. Největší zajímavostí je ale využití zmíněného mobilního dual-core procesoru Intel Core M 5Y70, mezi jehož specifikace se řadí základní frekvence 1,1 GHz a turbo frekvence 2,6 GHz společně s grafickým čipem Intel HD 5300.

Známe specifikace chytaného konvertibilního notebooku  Lenovo Yoga 3 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook dostane do vínku také 8 GB operačních pamětí. Pro ukládání dat potom poslouží solid-state disk s kapacitou až 512 GB. Celý systém by měl být napájen pomocí 44,8Wh baterie, která by měla zajišťovat výdrž pohybující se kolem 7 hodin. Mezi další výbavu by se měla řadit dvojice vestavěných stereo reproduktorů, konektory USB 3.0 a USB 2.0 společně s grafickým výstupem HDMI a možností bezdrátového připojení pomocí Wi-Fi či Bluetooth 4.0. 

Známe specifikace chytaného konvertibilního notebooku  Lenovo Yoga 3 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Nad displejem by neměla chybět ani webová kamera s HD rozlišením, kterou můžeme ve spolupráci se dvěma mikrofony využít pro videohovory. Kdo očekával, že Yoga 3 dostane chystaný Windows 9, je na omylu. Yoga 3 totiž zůstane u současného operačního systému Windows 8.1 v 64bitové verzi. Cena nového konvertibilního zařízení Lenovo IdeaPad Yoga 3 Pro by se ve variantě s 512GB SSD měla vyšplhat přibližně na 1 600 €, tedy přibližně 44 000 Kč. Kdy dorazí na trh, zatím jasné není. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama