nejhorsi-videohra-v-historii-se-brzy-dostane-do-aukce
Novinka Nejhorší videohra v historii se brzy dostane do aukce

Nejhorší videohra v historii se brzy dostane do aukce

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 9. 2014 15:00 2

Kopie hry E.T.: The Extra-Terrestrial a některé další videohry, které byly vykopány v dubnu tohoto roku na skládce v Novém Mexiku, budou prodány v aukci.

Reklama

Podle zpravodajské agentury Reuters bylo o prodeji her hlasováno v místě nálezu, v Novém Mexiku ve městě Alamogordo. Přesně 800 vykopaných kopií tak brzy bude nabídnuto na eBayi. Aukce by měly odstartovat během několika dnů či týdnů a prodej všech 800 kopií by měl být dokončen ještě před koncem tohoto roku.

Nejhorší videohra v historii se brzy dostane do aukce
i Zdroj: PCTuning.cz

O prodeji vykopaných videoher hlasovala rada města Alamogordo jednohlasně 7-0. V současné době jsou hry, které byly předmětem hlasování, uloženy v muzeu New Mexiko Muzeum of Space History. Vedle těchto her vlastní město Alamogordo ještě dalších 500 kopií, které se rozhodlo věnovat vybraným muzeím.

Vykopání her, které byly vydány u příležitosti filmu Stevena Spielberga v nedokončeném a tudíž naprosto nehratelném stavu, byl přítomen filmový štáb Microsoftu. Společnost z pořízených záběrů vytvořila dokument s názvem Atari: Game Over, jež bude do konce roku k dispozici výhradně pro majitele Xboxu.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama