nexus-6-od-motoroly-bude-mit-spickovou-vybavu
Novinka Nexus 6 od Motoroly bude mít špičkovou výbavu

Nexus 6 od Motoroly bude mít špičkovou výbavu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 8. 2014 23:45

Na internetu se objevily téměř kompletní technické specifikace smartphonu s kódovým označením Shamu. Podle všeho se jedná o připravovaný Nexus 6. Výbavou uspokojí nejnáročnější uživatele.

Reklama

Příští Nexus mělo podle původních informací znovu vyrábět LG, ale nakonec ho podle všeho vyrobí Motorola. Ta chystá smartphone s označením Shamu a mnozí věří, že se jedná o nástupce Nexusu 5. Parametry nového modelu nyní prozradil test GFXBench.

Nexus 6 má 5,2palcový displej s rozlišením 1 440 × 2 560 pixelů, tedy Quad HD (QHD). Nepotvrdily se tak spekulace o rozměrnějším 5,9palcovém displeji, který by novinku katapultoval do segmentu takzvaných phabletů. O svižný provoz telefonu se postará výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 805 taktovaný na frekvenci 2,6 GHz. Sekundovat mu bude grafický čip Adreno 420 a paměť RAM v kapacitě 3 GB.

K fotografování poslouží třináctimegapixelový fotoaparát s autofokusem, bleskem a podporou 4K záznamu. K dispozici bude i přední kamerka pro videohovory s rozlišením 2,1 megapixelu.

V tuto chvíli je jisté i to, že Nexus 6 (Shamu) bude existovat ve variantě s 32 GB paměti. Podle dostupných zpráv by měl být nový Nexus představen v listopadu a bude jedním z prvních přístrojů s novým Androidem (L).

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama