prvni-referencni-zarizeni-s-firefox-os-s-kodovym-oznacenim-flame-miri-k-vyvojarum
Novinka První referenční zařízení s Firefox OS s kódovým označením "Flame" míří k vývojářům

První referenční zařízení s Firefox OS s kódovým označením "Flame" míří k vývojářům

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 8. 2014 06:00

Mozilla vydává první referenční zařízení s operačním systémem Firefox OS. Zařízení, které má formu chytrého telefonu a nese kódové označení "Flame", je nyní expedováno k softwarovým vývojářům.

Reklama

Flame by měl vývojářům posloužit k "osahání" prostředí tohoto operačního systému a zároveň pomoci při vývoji aplikací pro něj. Flame je tedy takovým Google Nexus operačního systému Firefox OS. Jedná se o telefon nižší třídy, který je vybaven 4,5palcovým displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů.

První referenční zařízení s Firefox OS s kódovým označením "Flame" míří k vývojářům
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Uvnitř smartphonu tepe dvoujádrové SoC Spandragon 200 s frekvencí 1,2 GHz. Procesoru sekunduje operační paměť s nastavitelnou kapacitou v rozsahu od 256 do 1 GB. Uvnitř nalezneme také 8GB vnitřní úložiště, které bude možné rozšířit pomocí microSD karty. O vzhledové stránce smartphonu si udělejte obrázek sami. 

Mezi další výbavu patří 5Mpx zadní fotoaparát společně s čelní 2Mpx kamerou. O napájení se stará 1800mAh baterie. Telefon mimo jiné nabídne také bezdrátové připojení NFC. Mozilla v současnosti "Flame" nabízí na svých stránkách za 170 dolarů, tedy za přibližně 3 550 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama