solidni-vykon-a-naproste-ticho-to-je-nova-pasivne-chlazena-grafika-zotac-gtx-750-zone-edition
Novinka Solidní výkon a naprosté ticho, to je nová pasivně chlazená grafika ZOTAC GTX 750 ZONE Edition

Solidní výkon a naprosté ticho, to je nová pasivně chlazená grafika ZOTAC GTX 750 ZONE Edition

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 8. 2014 06:00 3

Společnost ZOTAC International vydává speciální odhlučněnou verzi grafické karty GeFroce GTX 750, která nese označení GTX 750 ZONE Edition a je vybavena pasivním chladičem.

Reklama

Přesto, že je karta chlazena pouze pasivem, nikterak jí to neubírá na výkonu. Dokonce se dočkáme mírného továrního přetaktování. Základní frekvence je totiž 1033 MHz a boost frekvence dosahuje dokonce hodnoty 1111 MHz. Karta je dále vybavena 1 GB GDDR5 pamětí, které využívají 128bitovou paměťovou sběrnici.

Solidní výkon a naprosté ticho, to je nová pasivně chlazená grafika ZOTAC GTX 750 ZONE Edition
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale vraťme se k hlavní nevšednosti karty, kterou je pasivní chladič. Díky němu sice karta zabírá dva sloty, ale dočkáme se absolutně bezhlučného provozu. Samotný chladič je z převážné části tvořen hliníkovým žebrováním, do něhož je teplo od GPU přiváděno pomocí dvojice měděných tepelných trubic. 

Na zadním panelu karty nalezneme trojici zobrazovacích výstupů, mezi nimiž jsou k vidění porty dual-link DVI, HDMI a DisplayPort. Cena edice ZONE grafické karty GTX 750 zatím odhalena nebyla, u nás by se však měla s největší pravděpodobností pohybovat lehce nad částkou 3 000 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama