tuhle-vybavu-nabidne-chystana-deska-pro-overclockery-gigabyte-x99-soc-force
Novinka Tuhle výbavu nabídne chystaná deska pro overclockery Gigabyte X99-SOC Force

Tuhle výbavu nabídne chystaná deska pro overclockery Gigabyte X99-SOC Force

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 8. 2014 10:00

Ještě před samotným uvedením základní desky X99-SOC Force na trh, které je plánováno na konec srpna, odhalil Gigabyte specifikace této vlajkové lodi, určené zejména pro náročné uživatele a taktovače. 

Reklama

Deska je založená na čipové sadě Intel X99 a vybavená paticí procesoru LGA2011-3, tudíž ji lze osadit procesory série Intel Haswell-E. Má tradiční ATX formát a napájena by měla být netradiční kombinací 24pinového ATX a 8pinového EPS konektoru a napájecích konektorů SATA. Pro napájení procesoru využívá deska silné, 8+2+2fázové VRM. Jelikož se jedná o desku pro overclockery, je vyvedená v kombinaci oranžové a černé barvy. Socket procesoru je přímo propojen s osmi sloty DIMM pro připojení pamětí typu DDR4. Mezi další výbavu patří také čtveřice slotů PCI-Express 3.0 x16 pro grafické karty. 

Tuhle výbavu nabídne chystaná deska pro overclockery Gigabyte X99-SOC Force
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi prvky, které ocení zejména overclockeři, patří například tlačítka ladění napětí, body pro jeho měření, redundantní UEFI Dual-BIOS a další funkce. Pro připojení pevných či SSD disků slouží kromě deseti portů SATA III (6 Gb/s), také 20Gb/s slot M.2, využívající fyzickou vrstvu PCI-Express 2.0 x4, a slot SATA-Express s rychlostí přenosu až 10 Gb/s. 

Mezi další výbavou X99-SOC Force bychom měli nalézt také AmpUP audio řešení s vyměnitelným zesilovačem a izolační vrstvou, gigabitový ethernetový port a celou řádku portů USB 3.0. Cena a přesné datum vydání zatím zůstávají neznámé. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama