tvurce-dooma-john-romero-zacal-po-14-letech-pracovat-na-dalsi-strilecce
Novinka Tvůrce Dooma John Romero začal po 14 letech pracovat na další střílečce

Tvůrce Dooma John Romero začal po 14 letech pracovat na další střílečce

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 8. 2014 14:00

John Romero se proslavil jako tvůrce legendárních her Doom a Wolfenstein 3D. Mnoho z vás si ho pak bude pamatovat také jako zakladatele id Software, nebo jako designera nepříliš slavné Daikatany. Ať tak či onak, od dob největší slávy tohoto úctyhodného člověka uplynula už spousta let. Jenže to by se teď mělo změnit, tedy alespoň pokud se splní Romerovi plány.

Reklama

Poprvé po čtrnácti letech od Daikatany se John Romero chystá pustit do další hry ze žánru stříleček. V jednom z rozhovorů k tomu uvedl, že je dlouho z "oboru" a cítí se jako by s tímto žánrem začínal poprvé.

Tvůrce Dooma John Romero začal po 14 letech pracovat na další střílečce
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední hrou pod níž se John Romero podepsal je free-to-play sociální hříčka Ravenwood Fair, kterou od roku 2010 můžete hrát na Facebooku. I přestože se Romero v posledních letech na free-to-play hrách přiživoval a tvrdí o nich, že "zabily stovky AAA studií", se svou novou hrou by se chtěl postavit právě na druhý břeh. Doufejme, že mu jeho plány vyjdou a my se nakonec nebudeme muset spokojit s free-to-play Doomem nebo podobnou ohyzdností.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama