zotac-zacina-prodavat-ctyri-nova-mini-pc-zbox-plus-s-windows-8-1-s-bing
Novinka ZOTAC začíná prodávat čtyři nová mini PC ZBOX Plus s Windows 8.1 s Bing

ZOTAC začíná prodávat čtyři nová mini PC ZBOX Plus s Windows 8.1 s Bing

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 8. 2014 09:00 4

Firma ZOTAC International, výrobce grafických karet a mini PC, uvádí na trh čtveřici mini PC ze série ZBOX Plus, vybavenou operačním systémem Windows 8.1 s Bing. 

Reklama

Společným jmenovatelem všech modelů je právě tento operační systém, 2 GB DDR3 operačních pamětí a 64 GB SSD. Zde ale jejich podobnost končí. Každý ze čtyř modelů ZBOX totiž nabídne jiný procesor a lehce jinou výbavu. 

První dvojice modelů je označena jako ZBOX C nano Plus a nabízí poměrně solidní výkon a bezhlučný provoz. Prvním z těchto modelů je ZBOX CI320 nano Plus, který je založený na čtyřjádrovém SoC Intel Celeron N2930 s taktem 1,83 GHz, burst frekvencí 2,16 GHz a grafickým čipem Intel HD Graphics. Druhou alternativou je model CA320 nano Plus, který je osazen quad-core APU AMD A6-1450 s frekvencí 1 GHz a turbo boost frekvencí až 1,4 GHz. Součástí APU je i grafický čip AMD Radoen HD 8250.

Oba výše zmíněné modely se od ostatních dvou liší zejména konektivitou. Když opomeneme rozdílné množství portů USB, hlavní rozdíl spočívá v tom, že oba modely série C nabídnou gigabitový ethernetový port a možnost bezdrátového připojení pomocí Wi-FI (802.11ac) a Bluetooth 4.0. 

ZOTAC začíná prodávat čtyři nová mini PC ZBOX Plus s Windows 8.1 s Bing
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá dvojice mini PC ZBOX Plus je určena spíše na práci a surfování na internetu a je o něco méně výkonná. První model druhé dvojice má označení BI320 a je vybaven dual-core SoC Intel Celeron 2957U s taktem 1,4 GHz, zatímco druhý model ZBOX ID18 nabídne dvoujádrové SoC Intel Celeron 1037U s frekvencí 1,8 GHz. Oba čipy jsou vybaveny grafikou Intel HD Graphics. 

Oba modely mají oproti svým výkonnějším sourozencům výhodu ve využití 6-in-1 čtečky paměťových karet namísto 3-in-1. Liší se také grafickými výstupy. Modely řady C jsou totiž vybaveny porty HDMI a DisplayPort, zatímco BI320 a ID18 mají výstupy DVI a HDMI. Modely ZBOX BI320 a ID18 navíc nemají možnost připojení přes Wi-Fi a Bluetooth.

Ceny jednotlivých modelů s Wndows 8.1 bohužel zatím známy nejsou, ale pravděpodobně by se měly pohybovat přibližně od 5 000 do 10 000 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama