filmari-zkouseji-vybrat-penize-na-dokument-o-zapomenutem-ovladaci-power-glove
Novinka Filmaři zkoušejí vybrat peníze na dokument o zapomenutém ovladači Power Glove

Filmaři zkoušejí vybrat peníze na dokument o zapomenutém ovladači Power Glove

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 8. 2014 21:00 1

Ovládání počítače za pomoci gest je v těchto dnech téměř passé. Možná proto jsme rychle zapomněli, že o něco takového se už v roce 1989 pokoušela společnost Mattel.

Reklama

I přestože byl projekt Mattelu s názvem Power Glove oficiálním licencovaným produktem Nintenda, tato společnost se na jeho designu ani samotném vydání produktu nepodílela. Přesto a nebo právě proto bylo Nintendo za Power Glove ostře kritizováno.

Ovladač pro NES (Nintendo Entertainment System) byl totiž značně nepřesný a těžko ovladatelný. Paradoxem je, že právě tento propadák je pravděpodobně vůbec nejznámějším herním ovladačem na světě. Toho se nyní chystají chytit filmaři, kteří mají o Power Glove roztočený dokument. Na jeho dokončení by rádi získali peníze na Kickstarteru.

Pokud byste filmařům chtěli pomoci uskutečnit jejich sen, nebo vás zajímají všechny špeky z pozadí vývoje Power Glove, neváhejte navštívit stránky projektu The Power of Glove na Kickstarteru. Do konce kampaně zbývá 28 dní. Z 15 000 dolarů, které autoři na dokončení dokumentu požadují, se už vybralo 4144 dolarů. To vypadá slibně.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama