world-of-warcraft-ztratilo-800-000-predplatitelu-za-posledni-3-mesice-vyplyva-to-z-financni-zpravy-activision-blizzard
Novinka World of Warcraft ztratilo 800 000 předplatitelů za poslední 3 měsíce, vyplývá to z finanční zprávy Activision Blizzard

World of Warcraft ztratilo 800 000 předplatitelů za poslední 3 měsíce, vyplývá to z finanční zprávy Activision Blizzard

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

6. 8. 2014 21:30 4

Activision Blizzard ve zprávě o zisku oznámila, že její MMO hra World of Warcraft ztratila za poslední čtvrtletí (duben-červen) 800 tisíc předplatitelů. K 30. březnu mělo WoW předplaceno celkem 7 600 000 lidí, k 30. červnu už to bylo "pouze" 6 800 000.

Reklama

K této skutečnosti Activision dodala, že pokles předplatitelů se týká hlavně východního regionu. Podle společnosti se jedná o sezónní událost, která je podobná poklesu předplatitelů hry v druhém čtvrtletí roku 2012, tedy v době před vydáním rozšíření s názvem Mists of Pandaria.

World of Warcraft ztratilo 800 000 předplatitelů za poslední 3 měsíce, vyplývá to z finanční zprávy Activision Blizzard
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším rozšířením World of Warcraft je Warlords Draenor. To by na trh mělo být uvedeno na podzim tohoto roku. Ačkoliv rozšíření ještě nedostalo přesný datum vydání, v předprodeji už se ho prodalo více než 1,5 milionu kusů.

Mike Morhaime, generální ředitel společnosti Blizzard Entertainment k počtu předplatitelů WoW řekl, že ačkoliv jejich počet klesá, příjmy z hry jsou stále slušné. Konkrétní čísla však tisku neposkytl.

Ve finanční zprávě Activision Blizzard dále stojí, že Diablo 3 se prodalo přes 20 milionů kopií. Tento údaj obsahuje prodeje samotné hry i jejího rozšíření Reaper of Souls, které bylo nejlépe prodávanou PC hrou tohoto čtvrtletí jak v Americe, tak i v Evropě. Původně bylo Diablo 3 uvedeno jako PC exkluzivita, zanedlouho poté se však dostalo i na konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Verze pro Xbox One a PlayStation 4 bude k dispozici v průběhu tohoto měsíce.

Dáme-li čísla z finanční zprávy Blizzardu do souvislostí, zjistíme, že se jí daří poměrně dobře. Příjem společnosti minulý rok touto dobou byl 608 000 000 dolarů, což je o 50 milionů dolarů méně, než tento rok (658 000 000). Čistý zisk se usadil na 45 milionech dolarů, což je jen polovina čistého zisku, který společnost udala ve finanční zprávě minulý rok, ani to však není špatné. Nakonec společnost uvedla, že 73 procent z jejích celkových tržeb pochází z digitálních prodejů.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama