transcend-predstavil-otg-ctecku-a-flashdisk-pro-mobilni-zarizeni
Novinka Transcend představil OTG čtečku a flashdisk pro mobilni zarizeni

Transcend představil OTG čtečku a flashdisk pro mobilni zarizeni

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 7. 2014 23:00 1

Firma Transcend uvádí na trh dva nové výrobky: flash disk JetFlash 340 a čtečku paměťových karet RDP9 Smart Reader. Tyto nové produkty spolupracují se zařízeními v OTG standardu a jsou určené pro uživatele smartphonů a tabletů se systémem Android, kteří ocení dodatečný prostor pro ukládání dat a rychlost přenosu souborů z mobilních zařízení.

Reklama

USB flash disk JetFlash 340 má dvě USB rozhraní. Na jedné straně je umístěn port microUSB, který umožňuje připojení flash disku k mobilním zařízením, které podporují standard OTG (On-The-Go) a na straně druhé se nachází standardní port USB 2.0, který zajišťuje jednoduchý přenos souborů do počítače, TV a jiných zařízení s klasickým USB portem. Nové modely jsou dostupné ve čtyřech různých kapacitách až do 64 GB, což zaručuje velký prostor pro ukládání souborů. Navíc jsou vybaveny praktickou krytkou, která chrání port microUSB proti poškození, mají malé rozměry a jsou odolné proti prachu a vodě. 

Transcend představil OTG čtečku a flashdisk pro mobilni zarizeni
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová OTG čtečka paměťových karet má tři sloty: jeden pro karty standardu SDXC / SDHC, další pro karty microSDHC / microSDXC a třetí standardní port USB 2.0. Čtečka podporuje standard OTG, proto ji lze snadno připojit ke smartphonu nebo tabletu. Díky vestavěnému USB portu lze k mobilnímu zařízení také připojit myš a klávesnici, díky tomu je pak psaní emailů na tabletu již hračka. Čtečka RDP9 se navíc vyznačuje kompaktními rozměry a jedná se o praktické a pohodlné zařízení, které se vejde i do kapsy a proto ho můžete mít stále s sebou.

Aplikace Transcend Elite, navržena pro smartphony a tablety s operačním systémem Android, podporuje správu dat a přenos souborů mezi vestavěnou interní pamětí mobilního zařízení a USB flash pamětí nebo čtečkou paměťových karet. Aplikace umožňuje navíc sdílení souborů a také zálohování dat.


Doporučené ceny flash disků TRANSCEND JetFlash 340 činí:

  • JetFlash 340   8GB – 170,- s DPH
  • JetFlash 340 16GB – 260,- s DPH
  • JetFlash 340 32GB – 450,- s DPH
  • JetFlash 340 64GB – 990,- s DPH
  • Doporučená koncová cena čteček paměťových karet RDP9 činí 270,- s DPH

Transcend představil OTG čtečku a flashdisk pro mobilni zarizeni
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Transcend

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama