msi-predstavuje-trojici-zakladnich-desek-z-nove-serie-eco
Novinka MSI představuje trojici základních desek z nové série ECO

MSI představuje trojici základních desek z nové série ECO

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 7. 2014 13:00 1

Všechny tři nové desky série nazvané ECO budou založeny na čipové sadě od Intel a nabídnou netradiční návrh PCB společně se software, který má výrazně snížit spotřebu elektrické energie. 

Reklama

Součástí této energeticky úsporné série jsou modely H97M ECO, B85M ECO a H81M ECO. Z názvů jednotlivých modelů je patrné, na jakých čipových sadách jsou založeny. Všechny modely by měly být podle výrobce 100% kompatibilní se všemi procesory 4. generace Intel díky patici LGA 1150 a také s většinou současných operačních pamětí typu DDR3. Desky by měly oproti běžným modelům zajišťovat až o 40% úsporu energie bez jakýchkoliv následků na výkon. Nelze samozřejmě počítat s omezením spotřeby procesorů při jejich vyšším zatížení. 

MSI představuje trojici základních desek z nové série ECO
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním znakem ECO série je černé PCB v kombinaci se světle zelenými a bílými sloty. Úspora elektrické energie je zajištěna také možností odpojení některých složek desky, jako jsou například porty USB či SATA. Veškeré úkony týkající se odpojení některých komponent desky včetně LED diod, PCI slotů, některých konektorů a ventilátoru bude zajišťovat aplikace ECO Center Pro. Tento nástroj nabízí i řadu již nakonfigurovaných režimů. 

MSI představuje trojici základních desek z nové série ECO
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě toho jsou všechny desky opatřeny tlačítkem ECO, které mění jednotlivé ECO režimy bez nutnosti využití výše zmíněné aplikace. Mezi další aktiva nových modelů patří také využití kvalitních komponent Military Class 4 a ochrany proti přehřátí a zkratu Guard-Pro.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama