shigeru-miyamoto-tvrdi-ze-kreativita-ve-hrach-jeste-nevyzrala
Novinka Shigeru Miyamoto tvrdí, že kreativita ve hrách ještě nevyzrála

Shigeru Miyamoto tvrdí, že kreativita ve hrách ještě nevyzrála

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

4. 7. 2014 21:30 3

Podle slavného videoherního designera Shigeru Miyamoto, který vytvořil spoustu skvělých značek včetně Maria a Zeldy, se nechal slyšet, že "kreativita ve hrách ještě nevyzrála". Při nedávném setkání akcionářů Nintenda pak Miyamoto dodal, že na výstavě E3 nebylo k vydění dostatečně široké spektrum her, což svědčí o "tvůrčí nezralosti".

Reklama

"Někomu se může zdát, že na E3 nebylo k vidění dostatečné množství rozdílného softwaru. Spíše to vypadalo, že mnoho lidí při tvorbě videoher následuje stále stejný směr." řekl Miyamoto. "Věřím, že toto je důkaz tvůrčí nezralosti lidí ve videoherním průmyslu." 

Shigeru Miyamoto tvrdí, že kreativita ve hrách ještě nevyzrála
i Zdroj: PCTuning.cz

Miyamoto dále uvedl, že v zábavním průmyslu jedna společnost udává směr a ostatní ji následují a videoherní průmysl prý není výjimkou. 

"Riskuji, že můj komentář bude špatně vyložen, ale na poli digitálního obsahu je kreativita stále ještě nezralá." řekl Miyamoto. "Ve světě komiksů a filmů existují lidé, kteří jsou při tvorbě nových věcí ještě náročnější a kreativnější než kdy předtím." Podle Miyamota jsou herní vývojáři stále v "přechodném období", ale jednou prý určitě budou vytvářet kreativnější produkty.

Plný zápis z nedávné valné hromady Nintenda v podobě otázek a odpovědí najdete na stránkách zde.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama