oculus-uz-prodal-pres-100-000-headsetu-rift-vr-urcenych-pro-vyvojare
Novinka Oculus už prodal přes 100 000 headsetů Rift VR určených pro vývojáře

Oculus už prodal přes 100 000 headsetů Rift VR určených pro vývojáře

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 7. 2014 23:55 4

Společnost Oculus VR oznámila, že prodala přes 45 000 kusů headsetů pro virtuální realitu Rift Development Kit 2. To znamená, že prvního i druhého vývojářského kitu se celkem prodalo přes 100 000 kusů.

Reklama

Vedle připomenutí významného milníku společnost Oculus VR nezapomněla ani na informace ohledně další distribuce Riftu. V červenci prý bude schopná dodat přibližně 10 000 kusů headsetů pro virtuální realitu, v srpnu a září jich pak bude o poznání více. 

Oculus už prodal přes 100 000 headsetů Rift VR určených pro vývojáře
i Zdroj: PCTuning.cz

V předprodeji je Rift DK2 k dispozici od března tohoto roku a oproti původnímu headsetu přichází s řadou vylepšení. Tím nejpostatnějším je kamera, snímající externí diody na brýlích. Rift DK2 díky tomu umí snímat i pohyb hlavou do stran, či dopředu a dozadu třeba i o půl metru. Vedle toho má DK2 nový OLED displej s rozlišením 60x1080p (na oko), což snižuje míru rozmazání obrazu a potažmo i nevolnost.

Rift DK2 je určen herním vývojářům a jeho konečná podoba se ještě může změnit. Předobjednat si ho však mohou úplně všichni a to za cenu 350 amerických dolarů. Kdy bude k dispozici spotřebitelská verze headsetu zatím není známo.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama