xiaomi-prodalo-za-sekundu-100-000-phabletu-redmi-note
Novinka Xiaomi prodalo za sekundu 100 000 phabletů RedMi Note

Xiaomi prodalo za sekundu 100 000 phabletů RedMi Note

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 7. 2014 10:30 5

Poptávka po produktech společnosti Xiaomi je na asijských trzích obrovská. Doslova na dračku jde model RedMi Note, jehož obrovským lákadlem je vedle slušné výbavy také nízká cena. Na tchajwanském trhu si nový phablet za necelou sekundu zakoupilo deset tisíc lidí. Mnozí zákazníci si přitom stěžovali, že přístroj byl vyprodaný ještě předtím, než se jim stihla načíst webová stránka, kde se prodával.

Reklama

Firma Xiaomi svůj první phablet představila v březnu a nedlouho poté na něj začala přijímat předobjednávky. Zájem spotřebitelů je všude, kde jej zatím nabízí, obrovský. Aby také ne, když cenu stanovila v přepočtu na 3 200 Kč. Ani výbava phabletu není nejhorší. Naopak!

Redmi Note má 5,5palcový displej s rozlišením 720 × 1 280 px (jemnost 267 ppi) a tempo odezvy určuje čipová sada s osmijádrovým procesorem a grafikou Mali-450MP4. Přístroj nabízí dále podporu paměťových karet, stejně jako hlavní třináctimegapixelový a sekundární pětimegapixelový fotoaparát.

Zvláštností RedMi Note je pak jeho operační systém. Je to Android 4.2.2, ovšem s uživatelským prostředím MIUI. To je speciální čínská variace Androidu, kterou vyvíjí rozsáhlá komunita.

V České republice a na Slovensku se RedMi Note oficiálně neprodává. Pokud phablet mermomocí chcete, musíte se spokojit s neoficiálními distributory, kteří ho však nabízejí za vyšší ceny.

Zdroj: GSMInsider

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama