pelty-bluetooth-reproduktor-napajeny-svickou
Novinka Pelty – Bluetooth reproduktor napájený svíčkou

Pelty – Bluetooth reproduktor napájený svíčkou

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 6. 2014 10:30 9

A máme tu další velice bizardní gadget. Jedná se o velice nevšední Bluetooth reproduktor. Netradiční je zejména svou formou a také zdrojem napájení. 

Reklama

Na rozdíl od ostatních podobných zařízení je totiž Pelty napájen ohněm. Název Pelty je totiž zkratkou tzv. "Peltierova jevu", což je termoelektrický jev, kdy je napětí produkováno vytvářením konstrastních teplot. Reporduktor má formu keramické dózy v kombinaci se sklem, na jejímž vrcholu je reproduktor.

Pelty – Bluetooth reproduktor napájený svíčkou
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Systém lze propojit s hudebním přehrávačem či chytrým telefonem pomocí technologie Bluetooth a následně pod ním stačí zapálit svíčku. Běžná svíčka (větší čajová svíčka) by tak měla reproduktor zvládnout napájet až po dobu pěti hodin

Pelty – Bluetooth reproduktor napájený svíčkou
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Za výrobou tohoto netradičního reproduktoru stojí italský inženýr a vynálezce Gianluca Gamba. Nápad údajně vznikl při chystání romantické večeře pro svoji snoubenku. Tehdy chtěl autor navodit příjemnou atmosféru jak svíčkami, tak romantickou hudbou, a napadlo ho oba prvky skloubit. Samotný reproduktor má impedanci 8 ohmů, RMS 12 wattů a rezonanční frekvenci 125 Hz. 

;

V současné době sbírá Pelty finanční prostředky na platformě pro financování kreativní projektů Indiegogo, což je obdoba Kickasterteru. Cílem projektu je získat 100 000 dolarů. V současné době si ale projekt zatím získal pouze 12 500 dolarů. Pro získání jednoho z prvních modelů budete muset do projektu zainventovat minimálně 199 dolarů, tedy přibližně 4 000, což není zrovna málo. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama