google-zacal-vyrizovat-zadosti-o-pravo-byt-zapomenut
Novinka Google začal vyřizovat žádosti o "právo být zapomenut"

Google začal vyřizovat žádosti o "právo být zapomenut"

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 6. 2014 15:00

V souladu s rozhodnutím Soudního dvoru Evropské Unie z minulého měsíce, které vyžaduje po Googlu, aby z výsledků vyhledávání vymazala některé osobní informace, společnost nyní začala prověřovat jednotlivé žádosti o "právo být zapomenut". Znamená to, že některé informace na evropském Googlu už nedohledáte.

Reklama

Aby se proces trošku zjednodušil, Google uveřejnil FAQ, kde uvádí, proč a za jakých podmínek může společost žádostem o "právo být zapomenut" vyhovět. Z uvedených informací zcela jasně vystupuje skutečnost, že "právo být zapomenut" se týká pouze evropského Googlu. To znamená, že i kdyby vaší žádosti bylo vyhověno, Google patřičné výsledky vyhledávání nesmaže z Google.com. Dále pak nebude vyhověno žádostem veřejně známých lidí, nebo chcete-li celebrit. 

Google začal vyřizovat žádosti o "právo být zapomenut"
i Zdroj: PCTuning.cz

V rozhovoru pro noviny FT Google uvedl: "Toto je pro nás úplně nový proces. Každou žádost musíme hodnotit individuálně. Děláme všechno proto, abychom frontu požadavků vyřídili co nejdříve. Při realizaci rozhodnutí budeme pokračovat ve spolupráci s orgány pro ochranu osobních údajů."

Zpočátku prý Google bude žádosti o pousouzení procházet pomalu, aby mohl zajistit, že jeho rozhodnutí budou spravedlivá a v souladu s právními předpisy EU. Během prvních 24 hodin od rozsudku Google obdržel celkem 12 tisíc žádostí. Od té doby se jejich počet zvýšil na 50 tisíc.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama