v-roce-2016-se-do-vesmiru-dostanete-za-75-000-dolaru
Novinka V roce 2016 se do vesmíru dostanete za 75 000 dolarů

V roce 2016 se do vesmíru dostanete za 75 000 dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 6. 2014 10:00 18

Cestování do vesmíru bylo vždycky drahé. V posledních letech se ceny za tyto výlety snížily, ale pokud jste nebyli ruští či američtí astronauti sponzorovaní vládou, nebo milionáři, kteří si za cestu do vesmíru mohli dovolit zaplatit 20 milionů dolarů, měli jste smůlu. Snahy o zlevnění tu sice byly, například Virgin Galactic vás do vesmíru dostane za 250 tisíc dolarů, jenže i to je pro průměrného člověka nedosažitelné. Cena výletu do vesmíru se však nyní snížila na 75 tisíc dolarů, čímž začíná být dostupná pro každého z nás - a to díky balónům.

Reklama
V roce 2016 se do vesmíru dostanete za 75 000 dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Průkopníkem v letech do vesmíru za pomoci balónů je společnost WorldView Enterprises ve spolupráci s Paragon. Plánem je vysílat lidi na sub-orbitální dráhu přibližně 36,5 km nad naší planetou. Někdo by mohl namítnout, že v této vzdálenosti od Země se ještě nejedná o vesmír v tom pravém slova smyslu, ale co byste chtěli za pomoci jednoho obřího balónu. Cesta dolů by navíc měla trvat pouhé dvě hodiny.

V kapsli by měl být bar a toaleta a cestující by z ní měli mít 260° výhled na Zemi. Idea je vyletět brzy ráno, aby lidé mohli vidět východ slunce, což je možná nejvhodnější čas na to, aby si mohli uvědomit, jak je Země v porovnání s celým vesmírem malá.

V příštích několika letech se plánuje testování projektu. Pokud vás projekt zaujal, na stránkách zde si svou cestu do vesmíru můžete zarezervovat a složit na něj zálohu 5000 dolarů. První let je plánován na rok 2016.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama