prodej-minecraftu-na-konzolich-presahl-prodeje-pc-hry-celkem-uz-se-prodalo-skoro-54-milionu-kopii
Novinka Prodej Minecraftu na konzolích přesáhl prodeje PC hry, celkem už se prodalo skoro 54 milionů kopií

Prodej Minecraftu na konzolích přesáhl prodeje PC hry, celkem už se prodalo skoro 54 milionů kopií

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 6. 2014 16:00 3

Patrick Geuder Saga, který stojí v čele analýzy dat studia Minecraft, v příspěvku na Twitteru oznámil několik nových statistik sandboxové hry Minecraft.

Reklama

"Edice Minecraftu pro konzole právě předehnala Minecraft pro PC a Mac." prohlásil. "A napříč všemi platformami jsme prodali téměř 54 milionů kopií."

Prodej Minecraftu na konzolích přesáhl prodeje PC hry, celkem už se prodalo skoro 54 milionů kopií
i Zdroj: PCTuning.cz

Minecraft je v současné době dostupný pouze pro konzole Xbox 360 a PlayStation 3. Verze hry pro Xbox One, PlayStation 4 a PlayStation Vita by měly být dostupné letost v létě, takže další výrazný nárůst prodejů Minecraftu se dá ještě očekávat.

Mojang se nevyjádřila k tomu, jak je 54 milionů prodaných kopií Minecraftu rozděleno podle platforem. Xboxová verze sama o sobě přesáhla 12 milionů prodaných kusů. Vedle toho je však hra dostupná také pro PS3, PC, Mac, iOS, Android a Raspberry Pi.

Tvůrce Minecraftu Markus "Notch" Persson v nedávné době utratil přes 40 tisíc dolarů za nákup extrémně vzácné vinilové desky Aphex Twin. Vzhledem k tomu, že v minulém roce jeho studio vydělalo přes 326 milionů dolarů, ani se není čemu divit.

Vedle rozšiřování hry na ostatní herní platformy se pracuje i na filmu podle Minecraftu. Ten má na starosti studio Warner Bros.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama