razer-nabidne-beta-verzi-sveho-chytreho-naramku-nabu-za-1-dolar-pro-prvnich-500-testeru
Novinka Razer nabídne beta verzi svého chytrého náramku Nabu za 1 dolar pro prvních 500 testerů

Razer nabídne beta verzi svého chytrého náramku Nabu za 1 dolar pro prvních 500 testerů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 6. 2014 14:00

Před nedávnem jsme Vám přinesli zprávu o tom, jakými testovacími těžkostmi si prošel chytrý náramek Nabu od Razer. Nyní jeho vývoj konečně finišuje a zanedlouho by měl zamířit do prodeje.

Reklama

Po značných odkladech a peripetiích, kdy měl být náramek vydán již v dubnu, se konečně zdá, že světlo světa spatří už v červenci. Smutnou zprávou je, že pouze pro vývojáře a beta testery z řad zákazníků. Ale připomeňme si, o co se vlastně jedná. Jedná se o nositelné zařízení, které má formu náramku. Náramek je opatřen OLED displejem s rozlišením 128 × 32 pixelů. OLED displej by měl být polohován na zápěstí a měl by umožňovat zobrazování příchozích hovorů, čtení e-mailů a zpráv společně s některými fitness funkcemi a budíkem. Zařízení musí být samozřejmě spárováno s chytrým telefonem. 

Razer nabídne beta verzi svého chytrého náramku Nabu za 1 dolar pro prvních 500 testerů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavostí je, že OLED displej se bude aktivovat pomocí pohybu, není tedy neustále zapnutý, díky čemuž by měla baterie na jedno nabití vydržet pět až sedm dnů. Náramek splňuje certifikaci IP54, je tudíž odolný vůči vodě, díky čemuž ho můžete nosit celý den a to i při sprchování. Další zajímavostí Razer Nabu je technologie, kterou výrobce nazval "Pulse". Jedná se o bezdrátovou komunikační technologii, která bude detekovat další nositele zařízení Nabu ve své blízkosti. Pokud dotkáte jiného uživatele s náramkem Nabu, můžete s ním sdílet svůj profil nebo si ho přidat do kontaktů. 

Razer nabídne beta verzi svého chytrého náramku Nabu za 1 dolar pro prvních 500 testerů
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ale vraťme se k zmatkům okolo vydání. Razer potvrdil, že vyvinul SDK neboli vývojářskou softwarovou sadu, která bude k dispozici zdarma. Pokud se však vývojáři rozhodnou zakoupit samotné zařízení, vyjde je to na 49,99 dolarů, tedy přibližně 1 000 Kč. Na jejich nákup si však musí zatím ještě počkat. Další možností, jak získat Nabu ještě před jeho oficiálním uvedením, je registrace na stránkách Razer. Po registraci se můžete stát jedním z 500 beta testerů, kteří dostanou prvních 500 kusů náramků a stanou se tak součástí beta programu. Cena každého z 500 kusů je symbolický 1 dolar.  

Prvncíh 500 kusů chytrého náramku Nabu pro beta testování se začne prodávat 10. července

Zdroj: HardwareHeaven

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama