console-os-vylepseny-android-pro-pocitace-a-notebooky
Novinka Console OS – vylepšený Android pro počítače a notebooky

Console OS – vylepšený Android pro počítače a notebooky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 6. 2014 14:00 3

Dual-OS zařízení jsou na pořadí dne a v budoucnu jich bude pravděpodobně přibývat. O tom, že to jde i jinak svědčí nový projekt na Kickstarter, který se zabývá optimalizací operačního systému Android na notebooky, tablety a dokonce i PC. 

Reklama

Tento projekt byl nazván Console OS a prakticky se jedná o předělávku operačního systému Android, která je optimalizovaná pro multi-platformní užití. Console OS lze využít jako sekundární operační systém pro zařízení s Windows, nebo jako samostatný OS. Systém by měl být kompatibilní s řadou součastných hybridních zařízení a tabletů jako je Dell Venue Pro 8, Lenovo Yoga 2 či ASUS Transformer Book T100. 

Console OS – vylepšený Android pro počítače a notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Přečtěte si více zpráv o tabletech a smartphone s Androidem a aplikacích pro ně na svetaplikaci.tyden.cz

Console OS by měl údajně běžet na x86 architektuře Intel a měl by poskytovat sofistikovanější řešení a také lepší výkon a plynulost než různá virtualizovaná a emulovaná řešení. Systém je stále ve stádiu vývoje a na trh by se podle všeho měl dostat přibližně v zimě. Pro získání operačního systému ve verzi Pro nyní stačí na projekt přispět pouhých 10 dolarů, tedy přibližně 200 Kč. Tato verze Vám mimo jiné umožní pomocí rozhraní Console OS spouštět Androidí aplikace v systému Windows.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama