computex-2014-prvni-chromebook-zalozeny-na-soc-rockchip-by-mel-na-trh-dorazit-ve-3-ctvrtleti
Novinka [Computex 2014] První Chromebook založený na SoC Rockchip by měl na trh dorazit ve 3. čtvrtletí

[Computex 2014] První Chromebook založený na SoC Rockchip by měl na trh dorazit ve 3. čtvrtletí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 6. 2014 12:00

Před nedávnem uzavřel Intel a Rockchip netradiční partnerství, jehož plody byly k vidění už na veletrhu Computex, který se konal minulý týden. Prvním zařízením, které je výsledkem této spolupráce by měl být nový Chromebook, který je založen na čipu Rockchip. 

Reklama

Jedná se o nadcházející cenově dostupný Chromebook, který je založený na quad-core SoC Rockchip RK3288 s frekvencí 1,8 GHz, se čtyřmi jádry Cortex A17 a grafickým čipem Mali-T764. Nové zařízení by mělo být vybaveno 13,3palcovým displejem s rozlišením 1366 × 768 pixelů. 

[Computex 2014] První Chromebook založený na SoC Rockchip by měl na trh dorazit ve 3. čtvrtletí
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na první pohled toto zařízení výrazně připomíná MacBook Air a to především svým velmi tenkým tělem. Nadcházející Rockchip Chromebook by měl být také velice lehký a to údajně díky konstrukci z polykarbonátu a hliníku. Sytém chlazení by měl být pasivní, tudíž bychom se měli dočkat také velice tichého provozu. Další specifikace zatím známy nejsou, ale lze očekávat, že budou zahrnovat buď 2, nebo 4 GB RAM. Vnitřní úložiště bude pravděpodobně již tradičně zajištěno 16GB SSD diskem. 

Na trh by podle všeho měl nový Rockchip Chromebook dorazit ve třetím čtvrtletí tohoto roku, tedy nejspíše v září, za cenu pohybující se mezi 149 až 200 dolary (2 000 – 4 000 Kč). Rockchip uzavřel partnerství také s Google, takže bychom se v budoucnu mohli dočkat také miniaturního PC Chromebox či AiO systému Chromebase na bázi SoC RK3288.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama