zjistete-na-co-se-pri-hrani-zamerujete-se-steelseries-sentry
Novinka Zjistěte, na co se při hraní zaměřujete se SteelSeries Sentry

Zjistěte, na co se při hraní zaměřujete se SteelSeries Sentry

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 6. 2014 16:00 2

Technologie Eye-Tracking, neboli technologie sledování pohybu očí, není vyjma headsetů pro rozšířenou realitu doposud příliš využívaná. To se nyní snaží změnit výrobce herních periferií, společnost SteelSeries.

Reklama

Sentry by se dalo považovat za jakéhosi herního trenéra, který ale neměří počet kliknutí, ani rychlost pohybu myši, ale zaznamenává reakce vašich očí. Sentry má podobu tenkého černošedého pruhu se snímači, který je určen k instalaci na spodní okraj rámu monitoru. Po spuštění Sentry sleduje pohyb vašich očí a zejména pak, jak často se díváte na malé objekty, jako jsou například spodní panely (bary). Produkt byl vyvinut ve spolupráci s Tobii Technology a užitečný je pouze uživatelům, kteří chtějí analyzovat svoje reakce a zjišťovat na jakou část monitoru či televize nejvíce soustředí svou pozornost. 

Zjistěte, na co se při hraní zaměřujete se SteelSeries Sentry
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Sentry zjednodušeně zaznamenává, jak často se hráč podívá na určitě místo nebo spíše oblast a také jak rychle hráč přejíždí pohledem po displeji. Vlastníci zařízení tak budou moci využít zaznamenané údaje k tomu, aby zlepšili svůj herní výkon. Hráči využívající toto zařízení budou posléze moci srovnávat naměřené statistiky se svými známými nebo s profesionálními hráči, což by je mělo do jisté míry motivovat ke zlepšení. Nutno přiznat, že podobnou pomůcku si pravděpodobně pořídí hlavně profesionální hráči a pro běžného herního konzumenta je toto zařízení spíše zbytečností. 

Zjistěte, na co se při hraní zaměřujete se SteelSeries Sentry
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Do budoucna slibuje zmíněná dvojice výrobců vyvinout systém, který dokonce umožní ovládat hry pomocí pohybu očí. Ale vraťme se k zařízení Sentry Eye Tracker. To by mělo dorazit na trh ještě tento rok. Jeho cena ani přesné datum vydání zatím bohužel zveřejněno nebylo. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama