asrock-uvadi-na-trh-prvni-zakladni-desku-se-socketem-am3-a-m-2-slotem
Novinka ASRock uvádí na trh první základní desku se socketem AM3+ a M.2 slotem

ASRock uvádí na trh první základní desku se socketem AM3+ a M.2 slotem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 6. 2014 06:00 1

Jedná se o základní desku série Fatal1ty, která je založená na čipové sadě AMD 990FX se southbridge SB950 a je vybavena paticí procesoru AM3+.

Reklama

Celé označení desky je ASRock 990FX Fatal1ty Killer, jedná se tedy o základní desku určenou především hráčům z řad fandů procesorů od AMD. Deska je napájena kombinací 24pinového ATX a 8pinového EPS konektoru a k napájení procesoru je využito 10fázové VRM. Samotný procesor je propojen se čtyřmi DIMM sloty s podporou připojení až 64 GB DDR3 pamětí s maximální frekvencí 2400 MHz.

ASRock uvádí na trh první základní desku se socketem AM3+ a M.2 slotem
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro připojení grafických, popřípadě rozšiřujících karet poslouží dva sloty PCI-Express 2.0 x16, které jsou propojeny přímo se severním můstkem AMD 990FX. Další možnosti připojení rozšiřujících karet zahrnující jeden PCI-Express 2.0 x16 (x4 elektrický) a dva PCI-Express 2.0 x1 sloty. Ty jsou naopak propojeny se southbridge. Pro připojení pevných či SSD disků poslouží pětice portů SATA III (6 Gb/s) a zmíněný slot M.2, který je založen na sběrnici PCIe 2.0 x2 v kombinaci se rozhraním SATA III.

ASRock uvádí na trh první základní desku se socketem AM3+ a M.2 slotem
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedná se o herní desku, tudíž se dočkáme také poměrně kvalitního audia ve formě zvukového kodeku ALC1150 HDA od Realtek, který se může pochlubit 155dBA SNR, izolační vrstvou zabraňující rušení a sluchátkovým zesilovačem. O stabilní připojení k síti se potom stará síťový čip Broadcom Killer E2200. Mezi konektory zadního panelu nalezneme například čtveřici portů USB 3.0 společně s porty USB 2.0 se stabilizovaným napájením, které jsou optimalizované pro připojení herních periferií.  Pro konfiguraci desky poslouží AMI Aptio UEFI BIOS s podporou Windows 8 Secure Boot.

Cena desky se u nás pohybuje kolem 3400 Kč.

 Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama