prodej-quad-core-procesoru-intel-core-i7-a-core-i5-serie-devil-s-canyon-zacne-za-20-dni
Novinka Prodej quad-core procesorů Intel Core i7 a Core i5 série "Devil's Canyon" začne za 20 dní

Prodej quad-core procesorů Intel Core i7 a Core i5 série "Devil's Canyon" začne za 20 dní

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 6. 2014 14:00 13

Konečně se dočkali i náruživí overclockeři. Po vydání série procesorů Haswell Refresh, které jsou výkonnější odnoží Haswell bez výraznějších možností přetaktování, odstartuje společnost Intel prodej série procesorů s kódovým označením "Devil's Canyon", které jsou určeny právě fandům do přetaktování.

Reklama

Oproti procesorům Haswell Refresh má tato série, označená přídomkem "K", otevřený násobič a také lepší vodivost tepla mezi samotným čipem a integrovaným rozptylovačem tepla. Modely, které potěší hlavně overclockery, jsou zatím pouze dva. Oba dva procesory mají čtyři jádra a výrazný potenciál pro přetaktování.

Prodej quad-core procesorů Intel Core i7 a Core i5 série "Devil's Canyon" začne za 20 dní
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním a výkonnějším z nabízené dvojice je Core i7-4790K. Tento procesor využívá čtyři jádra s podporou HyperThreading. Celkem se tedy dočkáme osmi logických jader, 8 MB L3 cache a integrovaného grafického čipu Intel HD 4600 společně s dual-chennel DDR3 IMC. Základní frekvence tohoto modelu je 4 GHz, zatímco s Turbo Boost frekvencí můžeme dosáhnout až 4,4 GHz. Oproti stávající špičce na trhu, modelu i7-4770K, nabízí i7-4790K kromě odemčeného násobiče také vyšší napěťové limity. 

Druhým nově nabízeným modelem série "Devil's Canyon" je taktéž quad-core procesor Intel Core i5-4690K. Ten je sice vybaven také čtyřmi jádry, ale nedočkáme se podpory HyperThreading. Základní frekvence tohoto procesoru je 3,5 GHz a takt zvýšený pomocí Turbo Boost dosahuje hodnoty 3,9 GHz

Prodej quad-core procesorů Intel Core i7 a Core i5 série "Devil's Canyon" začne za 20 dní
i Zdroj: PCTuning.cz

První zmíněný přírůstek je ověnčen cenovkou 350 dolarů, u nás je již k vidění v předobjednávkách za částku pohybující se kolem 8 300 Kč. Za jeho méně výkonného kolegu potom zaplatíme 250 dolarů. Na našem trhu se jeho cena pohybuje okolo 5 800 Kč. Oba modely by měly být k dostání přibližně od 24. června.  

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama