spolecnost-corsair-predstavila-trojici-novych-pc-skrini-serii-carbide-a-graphite
Novinka Společnost Corsair představila trojici nových PC skříní sérií Carbide a Graphite

Společnost Corsair představila trojici nových PC skříní sérií Carbide a Graphite

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 6. 2014 13:30

Výrobce počítačových skříní, PC periferií a prvků chlazení, společnost Corsair, představila chystané trio nových počítačových skříní, mezi něž se řadí modely Carbide Air 240, Graphite 780T a Graphite 380T.

Reklama

Všechny tři modely kladou důraz především na netradiční design a dostatečný vnitřní prostor pro instalaci komponent i prvků chlazení. Prvním novým přírůstkem je skříň z označením Carbide Air 240. Jedná se prakticky o zmenšeninu skříně Carbide Air 540, o níž jsme Vám před nedávnem přinesli recenzi. Tato zmenšená skříň typu kostka je taktéž rozdělena na dvě části s tím rozdílem, že pojme pouze základní desky s formátem Mini-ITX či Micro-ATX. Vybrat si budeme moci bílé a černé barevné provedení a těšit se můžeme také na velké okno do bočnice

Vnitřek skříně by měl nabídnout dostatek prostoru pro grafické karty plné velikosti a slušnou řádku prvků chlazení, včetně prostoru až pro dva 240mm radiátory. Součástí skříně by měly být tři od výroby předinstalované ventilátory AF120. Samotná skříň je stejně jako její větší předchůdkyně rozdělena na prostor pro základní desku s jejími komponentami a samostatnou komoru pro disky a napájecí zdroj. Mezi oběma prostory jsou předvrtány pogumované otvory pro vedení kabeláže. Využít budeme moci také čelní I/O panel se dvěma porty USB 3.0. 

Společnost Corsair představila trojici nových PC skříní sérií Carbide a Graphite
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Druhým novým přírůstkem se stává full tower PC skříň série Graphite označená přídomkem 780T. Tato skříň má robustní konstrukci a jejímu vzhledu dominují useknuté rohy, velké okno do bočnice a čelní panel s perforací, za kterou jsou umístěny dva ventilátory s LED podsvícením. Ty jsou součástí balení. Celkem jsou ve skříni umístěny tři ventilátory Corsair AF140, které mohou být ovládány pomocí vestavěného regulátoru otáček. Když už jsme u chlazení, skříň by měla pojmout až dva 360mm radiátory vodního chlazení. Vnitřní prostor skříně dále skýtá prostor pro devět pevných disků a až 9 rozšiřujících karet. 

Společnost Corsair představila trojici nových PC skříní sérií Carbide a Graphite
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Posledním představným modelem je taktéž skříň ze série Graphite označená jako 380T. Jedná se o kompaktní skříň, která je určena k instalaci základních desek formátu mini-ITX. Designem se skříň velice podobá její větší kolegyni, je pouze o poznání menší. Vnitřek skříně pojme až čtyři 3,5" či 2,5" disky a také grafické karty plné délky. Vzhledem k malým rozměrům je překvapující také informace o tom, že skříň nabízí prostor pro instalaci až pěti ventilátorů a jednoho 240mm radiátoru. Předinstalovány jsou ve skříni ventilátory AF140 a AF120. Stejně jako u předchozího zmíněného modelu můžou být větráky řízeny pomocí vestavěného regulátoru otáček ventilátorů.  

Společnost Corsair představila trojici nových PC skříní sérií Carbide a Graphite
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Oba předešlé zmíněné modely budou stejně jako Carbide Air 240 k dostání v bílé a černé barvě. Corsair Carbide Air 240 dorazí na trh v srpnu s cenovkou pohybující se mezi 90 a 100 dolary (1 800 - 2 000 Kč). Miniaturní skříň Graphite 380T by měla na trh dorazit také v srpnu a to za cenu 129,99 dolarů (2 600 Kč), zatímco její větší klon Graphite 780T vyjde až v září za ceny pohybujícími se mezi 180 a 190 dolary (3 650 - 3 840 Kč).

Zdroj: AnandTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama