armor-a60-obrneny-prenosny-pevny-disk-z-dilny-silicon-power
Novinka Armor A60 – obrněný přenosný pevný disk z dílny Silicon Power

Armor A60 – obrněný přenosný pevný disk z dílny Silicon Power

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 6. 2014 13:00

Silicon Power Armor A60 je odolný externí disk s pogumovaným krytem, který zabraňuje jeho poškození, což je ostatně patrné už z jeho názvu. 

Reklama

Disk je zároveň poměrně robustní a jeho tvrdý vnější kryt zabraňuje poškození například při pádech. Zároveň také zajišťuje odolnost proti otřesům, pocákání vodou a vibracím. Samotný disk je v krytu umístěn na závěsech, které by měly právě třeba při pádu eliminovat poškození disku. Disk byl testován, tak aby splnil americkou vojenskou normu MIL-STD 810G, která se vztahuje na pády zařízení. Podle tohoto testu by měl Armor A60 bez problémů vydržet pád z výšky až 122 cm

Armor A60 – obrněný přenosný pevný disk z dílny Silicon Power
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jak jsem již zmínil, Armor A60 by měl být odolný také vůči vodě (IPX4), což ale neznamená, že se s ním můžete koupat či potápět. Vydržet by měl polití, lehkou sprchu nebo déšť, nikoliv ponoření do hloubky. Disk je přirozeně odolný také proti prachu. Provozní teploty, v nichž je disk schopen fungovat, se pohybují od 5 do 55 °C. 

K dostání budou tři kapacitní varianty a to 500 GB, 1 TB a 2 TB. Pro připojení k PC slouží USB kabel s konektorem USB 3.0, který je zpětně kompatibilní se standardem USB 2.0. Rychlost přenosu dat tedy může dosahovat až 5 Gb/s. V závislosti na zvolené kapacitní variantě se hmotnost disku může pohybovat od 228 do 280 gramů. Rozměry všech variant jsou 138,5 × 85,9 × 23,2 mm. Hlavním materiálem použitým na krytu disku je plast v kombinaci s gumou. 

Armor A60 – obrněný přenosný pevný disk z dílny Silicon Power
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Armor A60 je možné připojit do jakéhokoliv PC či notebook s operačním systémem Windows 8/7Vista/XP/2000, Linux 2.6.31 nebo novějším a Mac OS 10.5 nebo novějším. O cenách zatím výrobce mlčí. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama