panasonic-toughpad-fz-g1-je-tablet-do-explozivniho-prostredi
Novinka Panasonic Toughpad FZ-G1 je tablet do explozivního prostředí

Panasonic Toughpad FZ-G1 je tablet do explozivního prostředí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 6. 2014 11:30

Společnost Panasonic dnes představila 10,1palcový tablet Toughpad FZ-G1 s certifikací ATEX pro použití v prostředí, kde hrozí nebezpečí výbuchu, jako jsou ropný průmysl a plynárenství.

Reklama

„Poprvé je pro oblasti citlivé na možné výbuchy plynu dostupný odolný tablet s operačním systémem Windows, který má certifikace podle standardu ATEX pro použití pracovníky přímo v nebezpečném prostředí,“ říká Jan Šplíchal, marketingový manažer společnosti Panasonic Computer Product Solutions.

Kromě certifikace ATEX tablet splňuje také armádní normu MIL-STD-810G a ochranu proti prachu a vodě podle IP65.

Vybaven je akumulátorem, který by měl poskytnout až osm hodin provozu na jedno nabití, přední kamerou a výrobce volitelně nabízí i možnost doplnit výbavu o 3Mpx zadní fotoaparát s možností dvojitého blesku.

Co se týče dalších specifikací, tak Panasonic na oficiálních stránkách uvádí multidotykový 10,1" displej s rozlišením 1 200 × 1 920 pixelů a jasem 800 cd/m2, dvoujádrový procesor Intel Core i5-3437U vPro taktovaný na 1,9 GHz, porty LAN, USB 2.0 a microSD slot. Jako operační systém se v přístroji představí Windows 8 Pro.

Toughbook FZ-G1 ATEX se bude v Evropě prodávat od června letošního roku. Odhadovaná prodejní cena by měla začínat na 2 589 eur bez DPH (v přepočtu zhruba 71 000 Kč).

Zdroj: Panasonic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama