seagate-koupil-vyrobce-radicu-sandforce
Novinka Seagate koupil výrobce řadičů SandForce

Seagate koupil výrobce řadičů SandForce

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 6. 2014 08:00

Z nákupu může Seagate vytěžit mnoho. A to jak v enterprise segmentu, tak i v zatím nepříliš úspěšném segmetnu obyčejných koncových uživatelů.

Reklama

Na poli SSD se pravděpodobně začnou dít velké věci. Společnost Seagate zatím vyráběla většinou plotnové disky a SSD byly jen okrajovou záležitostí. Ovšem chtěla by být na trhu s SSD silnější. To se jí možná povede díky koupi LSI/SandForce. Tohoto výrobce řadičů koupila od společnosti Avago za 450 milionů dolarů. Převzetí proběhne do 3. čtvrtletí letošního roku.

Firma LSI přitom koupila SandForce v roce 2011 za 370 milionů dolarů a před půl rokem byla odkoupena za 6,6 miliard dolarů společností Avago.

Seagate koupil výrobce řadičů SandForce
i Zdroj: PCTuning.cz

Prozatím Seagate přebírá celé produktové portfolio LSI, v budoucnu ale určitě nabídne své řešení. Na poli SSD se tak dějí velké věci a tento nákup je druhý velký po té, co Toshiba koupila zbytek kdysi velkého výrobce pamětí, OCZ.

My jen můžeme doufat, že se nezapomene na obyčejné uživatele a vedle serverových SSD se uvedou také některé obyčejné. Seagate si slibuje příjem z tohoto obchodu 150 milionů dolarů během příštího roku.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama