scythe-odhalilo-svuj-novy-chladic-procesoru-mugen-max
Novinka Scythe odhalilo svůj nový chladič procesoru Mugen MAX

Scythe odhalilo svůj nový chladič procesoru Mugen MAX

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

30. 5. 2014 10:00 1

Řada populárních chladičů Mugen, tedy chladičů procesoru typu věž od firmy Scythe, se dočkala nového přírůstku v podobě chladiče Mugen MAX s modelovým označením SCMGD-1000.

Reklama

Jeho rozměry jsou 145 × 110 × 161 mm (š×h×v) a hmotnost je přibližně 870 gramů. Nový chladič je ještě větší než jeho předchůdce a má tradiční konstrukci typu věž. To znamená, že hlavní část chladiče tvoří masivní pasivní věž, která je tvořena hliníkovým žebrováním. Do této věže je teplo přiváděno od základny z poniklované mědi pomocí šesti heatpipe trubic, které mají průměr 6 mm. 

Scythe odhalilo svůj nový chladič procesoru Mugen MAX
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ke chladiči je dodávaný také 140mm ventilátor Scythe Falcon 140, který se stará o ochlazování samotné věže. Tento PWM větrák pracuje v rozsahu rychlostí otáčení od 500 do 1300 RPM a zajišťuje průtok vzduchu pohybující se mezi 37,37 CFM až 97,18 CFM. Hlučnost ventilátoru by se potom měla v závislosti pohybovat v rozmezí od 13 do 30,70 dBA. 

Scythe odhalilo svůj nový chladič procesoru Mugen MAX
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Chladičem budeme moci osadit většinu současných procesorů resp. jejich patic a to včetně socketů LGA2011, LGA115x, LGA1366 či AM3+ a FM2+. Světlo světa by měl nový Mugen MAX spatřit přibližně v polovině června. Jeho cena bohužel zatím odtajněna nebyla. 

Zdroj: Hermitage Akihabara

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama