z-appstoru-byla-odstranena-hra-v-niz-jste-mohli-pestovat-marihuanu
Apple Novinka Z AppStoru byla odstraněna hra, v níž jste mohli pěstovat marihuanu

Z AppStoru byla odstraněna hra, v níž jste mohli pěstovat marihuanu

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

26. 5. 2014 15:00 10

Apple se z iTunes rozhodl odstranit aplikaci, která se točí kolem pěstování marihuany. Tato hra byla pojmenována Weed Firm.

Reklama

Weed Firm je pouze jednou z mnoha kontroverzních aplikací, které na iTunes můžete dohledat. V obchodu s aplikacemi pro zařízení značky Apple si můžete stáhnout celou řadu aplikací, které vám pomohou najít místa, kde můžete legálně nakoupit marihuanu, nebo vás seznámí s kvalitou jednotlivých druhů rostlin.

Podle prohlášení vývojářů hry Weed Firma byla právě jejich hra stažena kvůli tomu, že je mnohem populárnější, než všechny jí podobné hry. "Problém byl nejspíše v tom, že naše hra byla příliš dobrá a dostala se na první místo nejstahovanějších aplikací ve všech kategoriích. Jelikož se na iTunes nachází celá spousta podobných her, ale i aplikací, které podporují nezákonné činnosti, jako je střílení lidí, bourání aut, nebo házení ptáků na budovy, nedovedeme si to jinak vysvětlit."

Z AppStoru byla odstraněna hra, v níž jste mohli pěstovat marihuanu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak je uvedeno v podmínkách obchodu s aplikacemi iTunes, společnost Apple si vyhrazuje právo odmítnout nebo z obchodu odstranit jakoukoliv aplikaci, o jejímž obsahu se domnívá, že je nevhodný. Obvykle se jedná o obsah pro dospělé, i když občas se mezi těmito aplikacemi objeví i obsah pro děti. V nedávné době Apple odstranil například hru Plastic Surgery fo Barbie, v níž jste svou panenku zkrášlovali plastickými operacemi. 

Jedinou možností vývojářského studia Manitoba Games, které za hrou Weed Firma stojí, je proto upravení a zcenzorování obsahu hry do trošku stravitelnější podoby, o což se podle zprávy na stránkách Manitoda Games také pokoušejí. Přijdou s pěstováním bylinek, nebo je napadne něco originálnějšího?

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama