na-zacatku-roku-2014-bylo-na-steamu-vydano-vice-her-nez-za-cely-predchozi-rok
Novinka Na začátku roku 2014 bylo na Steamu vydáno více her, než za celý předchozí rok

Na začátku roku 2014 bylo na Steamu vydáno více her, než za celý předchozí rok

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

20. 5. 2014 13:00 5

Během pouhých 20 týdnů od začátku roku 2014 bylo na Steamu uveřejněno více her, jak za celý rok 2013 dohromady. Podle analýzy, která vyšla na serveru Gamasutra, může za tento stav z větší části služba Steam Greenlight, jejímž prostřednictvím bylo na Steamu v poslední době přidáno více jak 75 her. 

Reklama

Gabe Newell, spoluzakladatel Valve nedávno řekl, že Steam Greenlight by jeho společnost chtěla do budoucna opustit a Steam situovat jako platformu, kde by svou hru mohl distribuovat každý podobně, jako je tomu například v obchodě Google Play nebo na iTunes. V budoucnosti se tak na Steamu dočkáme ještě většího množství her. To je sice moc hezká věc, ale má i svá negativa.

Na začátku roku 2014 bylo na Steamu vydáno více her, než za celý předchozí rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Pakliže bude na Steamu veliká spousta her, budeme mít stále z čeho vybírat. Ruku v ruce s tím ale přichází i značná nepřehlednost, kvůli níž se k těm nejzajímavějším hrám nemusíme vůbec dostat. Valve se tento problém snaží zmírnit několika crowdsourcingovými nástroji, jako jsou například uživatelské recenze, možnost doporučovat hry, nebo nahlašovat jejich nevhodný obsah. Pakliže jste častými návštěvníky Steamu, pak jste si také určitě všimli, že na hlavní stránce Steamu je vedle záložky "nové hry" přidána záložka "nejprodávanější hry". Zdali tato opatření budou stačit a zdali má Steam ještě něco v rukávu se však dozvíme až v následujících měsících. Doufejme, že nás mile překvapí.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama