chytre-hodinky-kairos-kombinuji-mechanicky-cifernik-s-pruhlednym-oled-displejem
Apple Novinka Chytré hodinky Kairos kombinují mechanický ciferník s průhledným OLED displejem

Chytré hodinky Kairos kombinují mechanický ciferník s průhledným OLED displejem

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 5. 2014 09:00 12

Hlavním problémem současných chytrých hodinek je jednak výdrž jejich baterie na jedno nabití a za druhé jejich vzhled, který je u většiny současných chytrých hodinek velice podobný. S něčím zcela novým přichází chytré zařízení Kairos.

Reklama

Toto nositelné zařízení je zajímavé jak svým vzhledem, tak funkcemi. Vzhledem by se hodinky daly srovnávat s počinem Moto 360 od Motorola a to především díky svému kulatému tvaru. Kairos totiž vyhlíží jako klasické kulaté hodinky a mají dokonce tradiční mechanický ciferník

Chytré hodinky Kairos kombinují mechanický ciferník s průhledným OLED displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Kromě toho se však dočkáme všech tradičních "chytrých" funkcí, podobně jako u většiny současných chytrých hodinek jako jsou Samsung Gear 2. Tradiční mechanický ciferník hodinek se totiž nalézá až pod transparentním OLED displejem a zobrazené informace na něm lze schovat. Tento displej zajišťuje při spárování s vaším chytrým telefonem (Android i iOS) zobrazení veškerých "chytrých funkcí". Dočkáme se funkcí jako je čtení SMS, přehrávání hudby, čtení vzkazů na Twitteru či spouštění stopek a také několika fitness funkcí.  

Chytré hodinky Kairos kombinují mechanický ciferník s průhledným OLED displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Uvnitř hodinek je integrován procesor na bázi ARM, dočkáme se přirozeně funkcí a komponent jako je připojení pomocí technologie Blutooth 4.0, tříosý akcelerometr, vibrační motorek a vestavěný akumulátor s kapacitou 180 mAh, který udrží hodinky v chodu po dobu 5 až 7 dnů. Samotný ciferník může být poháněn japonským automatickým strojkem Miyota 8257 se 21 kameny nebo 25kamínkovým automatickým strojkem Soprod A10BV-2 ze švýcarské výroby

Právě strojek má hlavní vliv na cenu, která není zrovna malá. Model s japonským strojkem bude stát 1 199 dolarů (24 000 Kč), zatímco model se švýcarským strojkem bude stát 2 149 dolarů (43 000 Kč). Ještě po dobu 43 dní je možné hodinky předobjednat za cenu výrazně nižší. Tedy za 499 dolarů (10 000 Kč), popřípadě 1 199 dolarů (24 000 Kč). K dostání bude navíc černá, zlatá a stříbrná varianta. Samotná distribuce hodinek by měla začít v prosinci letošního roku. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama