firma-pioneer-vyviji-blu-ray-disk-s-kapacitou-256-gb
Novinka Firma Pioneer vyvíjí Blu-ray disk s kapacitou 256 GB

Firma Pioneer vyvíjí Blu-ray disk s kapacitou 256 GB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 5. 2014 06:00 4

Společnost Pioneer vyvíjí nové médium, které je založené na standardu Blu-ray a nabídne 256 GB neformátované kapacity. Této kapacity je dosaženo díky nahrávání dat do osmi vrstev, což je dvakrát tolik než u Blu-ray XL disků. Ty jsou založeny na čtyřech vrstvách a dosahují kapacity 100 GB. 

Reklama

Pioneer dokonce prohlašuje, že s vývojem pokročili směrem k Blu-ray médiu, které by mohlo v budoucnosti nabídnout až 512 GB neformátované kapacity. Chystané 256GB Blu-ray disky by mohli najít svoje uplatnění na poli zálohování dat nebo například při vytváření image SSD disků. 

Firma Pioneer vyvíjí Blu-ray disk s kapacitou 256 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Pioneer přirozeně není jediným hráčem na poli vývoje velkokapacitních optických disků, na podobných médiích spolupracují také Sony a Panasonic. Tito výrobci oznámili vývoj optického disku ArchivalDisc, který by měl nabídnout kapacitu 300 GB. Tento disk se ale nedrží standardu Blu-ray a k jeho čtení tudíž bude zapotřebí speciální mechanika

Firma Pioneer vyvíjí Blu-ray disk s kapacitou 256 GB
i Zdroj: PCTuning.cz

Pioneer se se svým novým diskem drží zmíněného standardu Blu-ray, tudíž bude pro výrobce mechanik mnohem jednodušší tyto disky přijmout a podporovat u svých mechanik. Kolik budou chystaná velkokapacitní média stát, zatím není jasné. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama