bryle-google-glass-si-muze-nyni-v-americe-koupit-kazdy
Novinka Brýle Google Glass si může nyní v Americe koupit každý

Brýle Google Glass si může nyní v Americe koupit každý

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 5. 2014 10:00

Před měsícem se Google rozhodl po dobu jednoho dne nabídnout na americkém trhu svoje chytré brýle Google Glass. Nyní se chystá tuto akci zopakovat pouze s tím rozdílem, že brýle budou k dostání až do vyprodání zásob.  

Reklama

Společnost Google se tím snaží rozšířit základnu svých "průzkumníků" neboli testujících zákazníků. Jelikož jsou brýle stále ve stádiu otevřené beta verze, má tento krok za cíl zlepšit hardware a software na základě zpětné vazby z dlouhodobějšího užívaní od uživatelů. Tento otevřený beta program je bohužel opět určen pouze pro obyvatele USA. Ti si budou moci koupit Google Glass stále za cenu 1 500 dolarů, což je v přepočtu přes 30 000 Kč. 

Brýle Google Glass si může nyní v Americe koupit každý
i Zdroj: PCTuning.cz

A kdy se vůbec Google Glass dostanou na trh? Konečná spotřebitelská verze Google Glass by se měla podle všeho do prodeje dostat někdy koncem letošního roku. V současnosti můžeme jen doufat, že společně se zahájením sériové výroby a snížením nákladů na kus klesne i cena. Začátkem měsíce, jsme Vám přinesli zprávu o článku serveru Teardown.com, který upozorňuje na možné náklady na výrobu Google Glass. Ty by podle tohoto článku neměly přesáhnout 80 dolarů. Nyní se objevila další zpráva od Jonathana Cassella z IHS, který prohlašuje, že komponenty a výroba Google Glass stojí 152,47 dolarů, což je téměř dvojnásobek odhadu Teardown.com, ale přesto to není moc.

Brýle Google Glass si může nyní v Americe koupit každý
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní analytik IHS Andrew Rassweiler k tomu dále poznamenává, že na tomto výsledku je vidět, že drtívá většina nákladů Google Glass není spjata s výrobou. Většinu nákladů podle něj tvoří nemateriálové náklady a to především za vývoj platformy a softwaru. Dále prohlašuje, že sériově vyráběná verze by měla být levnější a v mnoha směrech i lepší než současný prototyp, který je vybaven několika prvky a komponentami, které mohou být a pravděpodobně také budou dále optimalizovány. 

Zdroj: HEXUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama