od-cervna-nebudete-moci-hrat-celkem-50-her-od-ea-muze-za-to-vypnuti-serveru-gamespy
Novinka Od června nebudete moci hrát celkem 50 her od EA, může za to vypnutí serverů GameSpy

Od června nebudete moci hrát celkem 50 her od EA, může za to vypnutí serverů GameSpy

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 5. 2014 16:15 4

 Herní magazín GameSpy minulý měsíc oznámil, že bude zrušen. To znamená vypnutí serverů, s čím přichází i konec možnosti hrát multiplayer přibližně v 50 hrách od EA. 

Reklama

 Podle dalšího oznámení by měl škody způsobené vypnutím serverů GameSpy částečně minimalizovat GameRanger, který chod několika málo multiplayerových her chystá převzít. Už teď je však jasné, že majitelé většiny her si budou muset od června, kdy je plánována výuka GameSpy, vystačit s offline režimem.

Od června nebudete moci hrát celkem 50 her od EA, může za to vypnutí serverů GameSpy
i Zdroj: PCTuning.cz

EA původně uvedla, že se chystá převést chod některých populárnějších titulů jako je například Battlefield 1942, Battlefield 2 a Crysis na jiného hostitele, nicméně podle posledních zpráv na blogu EA situace už tak růžově nevypadá. Vedle uveřejnění seznamu her, kterých se vypnutí serverů bezprostředně týká, zde totiž bylo vydáno prohlášení, v němž EA říká: „Vzhledem k vypnutí serverů GameSpy se naše týmy snažili vymyslet řešení, díky němuž by on-line hraní zůstalo v provozu. Kvůli technickým problémům a obavám o dostatečné zkušenosti hráčů jsme však na řešení zatím nepřišli. On-line služby běžící na serverech GameSpy budou vypnuty na konci června.“

„Víme, že některé z těchto her jsou stále populární, včetně Battlefield 2, Battlefield 1942, Medal of Honor: Allied Assault a hry ze série Command & Conquer. Stále prověřujeme komunitou předkládaná řešení k zachování on-line funkčnosti těchto titulů. Významné technické překážky však přetrvávají, takže v tomto okamžiku nemůžeme nic víc oznámit.“

I když s trochou snahy dokážeme EA pochopit, stejně je to pro nás hráče docela studená sprcha. Vždyť spoustu her si kupujeme jenom kvůli multiplayeru!

Kompletní seznam her, kterých se uzavření serverů týká, najdete zde

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama