podivejte-se-takhle-vypada-smartphone-od-amazonu-s-sesti-fotoaparaty
Novinka Podívejte se: Takhle vypadá smartphone od Amazonu s šesti fotoaparáty

Podívejte se: Takhle vypadá smartphone od Amazonu s šesti fotoaparáty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 5. 2014 10:30 1

Amazon sklidil s tablety docela velký úspěch a má v plánu ho zopakovat i se svým vlastním smartphonem. Ten bude unikátní tím, že ponese nezvyklou sestavu šesti objektivů fotoaparátu. Dva mají sloužit pro fotografování, zbylé čtyři pro ovládání telefonu pomocí gest.

Reklama

O tom, že největší on-line prodejce na světě, společnost Amazon, připravuje vlastní chytrý telefon, se ví už dlouho. Zatím není známo označení přístroje, ale spekuluje se, že by se mohl zařadit k tabletům a čtečkám Kindle. Začít prodávat se má ve třetím čtvrtletí, exkluzivitu na americkém trhu podle všeho získá operátor AT&T.

Specifikace nového smartphonu by měla zahrnovat 4,7palcový displej s HD rozlišením, což je méně než nabízí konkurence v top třídě, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon a 2 GB operační paměti. Hlavní fotoaparát od Sony, umístěný vzadu, má mít rozlišení třináct megapixelů. Kromě fotoaparátu pro videohovory a autoportréty pak najdeme na čelní straně také čtyři kamery pro ovládání telefonu pomocí gest před displejem.

S jistotou se dá říct, že připravovaný smartphone bude používat výrazně upravený systém Android, stejně jako tablety Kindle Fire. Aplikace tak bude nabízet přímo Amazon. Cena telefonu by měla být pro zákazníky výhodná. Amazon totiž primárně vydělává na prodeji obsahu.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama